Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kaderden kaçılmaz. (Nermin'in hikayesi - 4 - )

Kaderden kaçılmaz. (Nermin'in hikayesi - 4 - )
 

img149.imageshack.us/img149/108/intiar4fa.jpg


Üçüncü bölümün link adresi:

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=111638

O olayı takip eden günlerden bir akşam üstü kocası evde yokken Nermin yine dışarıdan bağrışmalar duyar. Yan komşusu karısını dövmektedir. Kadın evden dışarı çıkmış, koşarak Nermin'in evine doğru gelmektedir. Nermin komşusunu içeri alıp, kapıyı kapatır. Kocası dışardan küfürler etmektedir. Nermin çareyi polisi aramakta bulur.

Biraz sonra polisler gelir. Kadın ve kocasını ifade vermek için karakola götürürlerken o sırada Nermin'in kocası içeri girer. Polisler gittikten sonra karısını yatak odasına çağıran Ali, "Ben sana karı-koca kavgasına karışma demedim mi?" diye bir tokat atar. Nermin ağlamaya başlar. Üstelik bu akşam kocasına ikinci defa hamile olduğununun müjdesini verecekken...

Bu olay sanki kabus dolu günleri geri getirmiştir. Aslında esas neden bu değildir. O sıralarda Ali yine kumara başlamış, maaşını da son kuruşuna kadar kumarda kaybetmiştir. Nermin'n satmış olduğu evden kalan bir miktar parası vardır. Ali karısından bu ay çok masrafları olduğunu söyleyerek bir miktar para ister. Nermin önce parayı vermek istemese de kocasının üzerine yürümesi üzerine dayak korkusuyla istediği paraya kendisine verir.

Ali Nermin'den aldığı parayı da o hafta içinde kumarda kaybetmiş, üstelik yüklü bir miktarda da borçlanmıştır. Ertesi ay karısından borcu olduğunu isteyerek paranın geri kalanını da ister. Nermin, onun yine kumar oynadığını öğrenmiş, "Sana artık para yok" demiştir. Bu söz üzerine Ali, karısını hamile olmasına rağmen döverek tuvalete kilitler. "Ya parayı verirsin ya da bu geceyi tuvalette geçirirsin." der.

Nermin, çaresiz elindeki parayı da kocasına vermek zorunda kalır. Daha sonraki günlerde kocasına para vermediği zaman dayak yerken, bileziklerini bozdurup, parça parça adama para verdiğinde dayak yemekten kurtulur. Ali dayak atarken, karısına tekme, tokat acımasızca vuruyordur.

Nermin bir akşam ansızın sancılanır ve hastaneye kaldırılır. 7 aylık hamiledir ve erken doğum söz konusudur.
Ertesi gün gerçekten erken doğum gerçekleşir ama çocuğu özürlü doğmuştur. Çocuk birkaç gün yaşadıktan sonra ölür.

Bu olay Nermin'i çok sarsar. Ali'nin ilk karısından olan çocuğu da özürlüdür ve karısı intihar etmiştir. Kardeşlerinin evlenmeden evvel onu ikaz ettikleri hatırlar. Ama o zamanlar Nermin kendi bildiği yolda hareket etmiş, Ali'yle evlenmiştir.

Nermin'in İstanbul'da yaşayan kızıyla ilgili aldığı haberler de pek iç açıcı değildir. Kızı onunlar görüşmüyordur, ancak Nermin'in aldığı haberlere göre kız kendisini uyuşturucudan kurtaramamış, değişik kişilerle de düşüp kalkmaktadır. Kadın bu durumu kocasına söylediğinde, kocasının verdiği cevap, "Kızını buraya getir, iyi bir başlık parasıyla satırız onu" olmuştur.

8 yaşındaki oğlu birgün okuldan geldiğinde, babasının annesini yine dövdüğünü görür. Ali artık işi azıtmış, çocukların yanında da kendisini dövmektedir. Çocuk bu dayak sahnelerini önceden de görmüştür. Babası dayaktan sonra hışımla dışarı çıktığında çocuk ağzı kanayan annesinin yanına gelerek şunları söyler. "Anneciğim, buradan kaç kurtul, ben büyüyünce seni bulurum." Nermin, küçük bir çocuğun bu sözleri karşısında oğluna sarılarak hüngür hüngür ağlamaya başlar.

Kocasına bir gün artık dayaktan bıktığını, herşeyi bırakıp gideceğini söyleyince, kocası "Hiç bir yere gidemezsin" derken tavandaki bir kalas ve elindeki ipi göstererek, "Gidemezsin ama, istersen kendini asabilirsin." diye cevap verir.

Nermin bir gün Erciş'ten alışveriş için Van'a gitmek ister. Otobüs terminal görevlileri kendisini bir bahaneyle oyalamaktadırlar. Biraz sonra ise karşısında Ali'yi görür. Ali'nin her yerde adamları vardır. Nermin artık izinsiz ilçe dışına çıkamayacağını anlamıştır. Eve gelince Ali karısının çantasındaki paraları alarak, senin bir şeye ihtiyacın yok, diyerek o paraları alıp kumar oynamaya gider.

Ali'nin kumar tutkusu gittikçe artar. Artık ellerindeki para bitmiş, evdeki eşyalar da yavaş yavaş eksilmeye başlamıştır. Nermin bir gün dışarıdan eve geldiğinde bir keresinde televizyonun, diğer bir gün de kalorifer peteklerinin kumar uğruna evden gittiğini görmüştür.

Bütün bunları düşündüğünde kadıncağız, Ali'nin ilk karısının neden fare zehiri içerek intihar ettiğin çok iyi anlamıştır. Ama o intihar etmeyecek, her şeyi bırakıp kaçacaktır.

Ama nasıl?

(Devamı için aşağıdaki linke tıklayınız.)

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=112031

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..