Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kadere inanmalı mı?

Kadere inanmalı mı?
 

Kadere inanmam. Hayatımızın önceden yazılmış olduğu bana sahte gibi geliyor. Durun dostlar hemen yanlış anlamayın. Kaderin sadece bir bölümüne inanırım. O da "nerede, ne zaman doğacağın ve ailen" dir kader. Bunları sen seçemessin. Zaten 3. sünü de sonradan seçmek istemezsin. Başka kimse alamaz onun yerini. Bu 3 etken dışında kader seni etkileyemez. Senin o an sağa ya da sola adım atacağını kimse bilemez. İyi ki de bilmiyor, bilinmiyor.
Bir düşün;
Yaptığın herşey önceden kaderine yazılmış... Neyi nerede ne zaman yapacağın belirlenmiş. Öyleyse neden yaşıyorsun? Neden çalışıp çabalıyorsun ? "Kaderinde varsa tok gezmek, zengin olmak olursun." diye bir mantık mı olur? 

Dini açıdan bir düşün;
İşleyeceğin sevaplar ve gireceğin günahlar belirli ise neden bu fani dünyada sınanıyorsun ? ( ki bu benim "kaderde varmış" terimini çürüttüğüm en büyük mantıklı dayanağım) 

Kendinizi kurtarın zincirlerden. Bu yaşam sizin. Kızmayın kadere, kızmayın hayata. Her şey sizde gizli. Ortaya çıkarın benliğinizi. En büyük farkımız olan "zeka" yı kullanın. Kendinize bir iyilik yapın; düşünün ve hayatınızı çizin. 

 
Toplam blog
: 2
: 685
Kayıt tarihi
: 12.08.11
 
 

Lise 3. sınıf öğrencisiyim. Arkadaşlarımdan çok yetişkin tanıdıklarımla anlaşabiliyorum. Düşündük..