Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '14

 
Kategori
TV Programları
 

Kaderimin Yazıldığı Gün / Çarpıcı bir konu, Güçlü oyuncu kadrosu!

Kaderimin Yazıldığı Gün / Çarpıcı bir konu, Güçlü oyuncu kadrosu!
 

Star Tv.de dün akşam Kurt Seyit ve Şura’yı gününü değiştirten “Kaderimin Yazıldığı Gün” adlı, çarpıcı bir konusu olan yeni bir dizi başladı. Dizi sadece konusu ile dikkati çekmiyor, güçlü oyuncu kadrosu ile öne çıkıyor.

Baş rolleri; Özcan Deniz, Hatice Şendil, Begüm Kütük Yaşaroğlu ve Gürbey İleri paylaşıyor. Ayrıca dizinin ağır topları olarak Metin Çekmez, Gül Onat, Goncagül Sunar ve Hakan Meriçler yer alıyor.

Yapımcılığını 03 Turkey Medya’nın yaptığı “Kaderimin Yazıldığı Gün” dizisinin yönetmeni Ulaş İnaç, proje tasarım Aynur Sayar ve uygulamacı yapımcı Cengiz Çağatay.

Dizinin konusu özet olarak şöyle:

Antakya’lı köklü Yörükhan ailesi ile sıradan tarım işçisi genç bir kızın kaderin çizdiği yönde kesişen yollarını ve bu kesişmenin hayatlarında yaratacağı fırtınalar konu alacak.

  images defne 

 

images nar 

Her yıl olduğu gibi bu yılda Yörükhan ailesi Antakya’da buluşur. Nar hasatının ilk ürününü, herkese bolluk, bereket ve huzur getirmesi dilekleriyle toplanacaktır. Bu hasat mevsimi şerefine tüm aile fertleri bir araya gelerek, bir aile yemeği verilir.

Her şey yolunda giderken Kıymet Hanım’ın oğlu Kahraman’ı ve gelini Defne’yi kastederek söylediği “İnşallah kendi torunumuzu da görürüz.” Sözü ortalığı aniden karıştırır. Kahraman ile evliliklerinin ilk yıllarında geçirdiği bir trafik kazasında geçirdiği bir operasyonla yumurtalıkları alınmıştır. Bu nedenle bir daha çocuk sahibi olamayacaktır. Yedi yıl geçmiş her çareye başvurmuştur. Bu kazada Kahraman direkt olarak kendisini suçlamaktadır, karısını da çok sevmektedir.

Defne kayın validesinin bu sözlerini çok üzülür. Kahraman da bunun üzerine ailesine ağır konuşur. Bu olaydan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Defne, her ne pahasına çocuk sahibi olmak için her yolu dener, çareler arar. Bu durumu kayın validesi ile konuşur. Bu istek Kıymet Hanım için bulunmaz bir fırsattır. Gelini artık doğru yolu bulmuştur. Kendisi de elinden geleni yapacaktır. Gelin için bir taşıyıcı anne bulunacaktır.

 images bağda 

Kaderin cilvesi bu ya taşıyıcı anne “Elif” ayaklarına gelir. Antakyalı tarım işçisi bu genç kız çok zor durumdadır. Babası onu zorla para karşılığı, sevmediği birine vermek istemektedir. Kızını odaya kapatır, zorlar. Elif’in annesi ana yüreği bu ya dayamaz, adam kızını tokatlarken kocasının başına bir taş vurarak öldürür.

 images baba 

Elif, Kahraman Beyden yardım ister, kalan ücretini muhasebeden alır. Apar topar annesi ve kız kardeşi ile İstanbul’a kaçarlar. Otobüs kontrolünde polis anneyi yakalar, hapse atılır. Elif hiç bilmediği kardeşi ile orta yerde kalır. Üstelik kardeşi Nazlı kalp hastası olduğu anne üzüntüsü ile ortaya çıkar, ameliyat gereklidir, bu iş için de büyük para lazımdır.

İmdatlarına annesinin cep telefonunu verdiği, Kıymet Hanımın kalfasından yardım ister.

Taşıyıcı anne bu genç kız Defne olacaktır. Zaten Elif zor durumdadır, itiraz edecek bir durumu da yoktur. Kıymet Hanım Kıbrıs’ta bir çocuk doktoru bulur. Ama işler ters gider. Gelini Defne’nin yumurtalıkları iş görmemektedir. Doktor olmaz, kanunsuz dese de para ile Defne’nin fiziki olarak da anne olmasını zorlamaktadır.

 images bebek 

Elif’nin taşıyıcılık görevi bittiğinde, Yörükhan ailesi bir toruna sahip olacak, Elif de kendi hayatına geri dönecektir. Hem annesini, hem de kız kardeşini kurtaracaktır.

Dizinin final sahnesinde, Kahraman ve karısı Defne ile karşılaşmaları her şeyi değiştirecek gibi duruyor. Kahraman bir düğünde Elif’i fark etmiş, çok beğenmiş, hatta kol kola horon tepmişlerdir. Aynı düğünde yeğeni Kerem de Elif’i çok beğenmiş, yere düşen yazmayı alıp saklamıştır. Elif, dayı yeğen arasını açacak mı? İlerleyen bölümlerde hepbirlikte göreceğiz.

 040920141224309195428 

Kaderimin Yazıldığı Gün ilk reytinglerine baktığımızda, Total’de 3.sırada, AB’de 4.sırada yer almış. Bana göre Özcan Deniz’in bu dizisi iyi bir başlangıç yaptı. Ben bu diziyi izledim ve beğendim. Bu dizi tutar ve izleyiciyi ekran başında oturtur, diyorum.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..