Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kaderinden kurtulamazsın

Kaderinden kurtulamazsın
 

Merhaba sevgili blog severler, merhaba... Bu ilk blog yazımı beğeneceğinizi umarak bir mecliste sohbet ederken, bir arkadaşımızın anısını sizlere paylaşmak istedim. Çok anı vardı ama bir tanesi var ki, Türk filmlerini aratmayacak cinsten.

Evet on kişilik bir grupla oturup sohbet, muhabbet ederken kahkalarla karışık, siyaset, güncel, ekonomi derken artık muhabbet koyulaştı, aramızdaki yaş farkı da giderek kapanmış oldu. Selim bey bir anısını anlattı ki Türk filmlerini hiç de aratmayacak kadar tirajikomik. Ne ağlayacağımızı bildik, ne de güleceğimizi...

Selim bey geçliğinde mütahitlik yaparken bir arkadaşının daveti üzerine Adana'ya gider. Arkadaşının hali vakti çok yerinde, Adana eşrafından varlıklı bir aile. Çiftlikte akşam eğlence vardır, hazırlıklar gün boyu devam eder ve akşam masalar kurulur...

Adana'nın sıcak kavurucu sıcaklığı gece sıcacık muhabbete dönüşmüştür. Gecenin mavi karanlığıyla birlikte bir adam yanında iki kadınla eğlencenin içerisine girerler. Selim bey bu durumdan haberdar değildir ama süpriz olmuştur. Gecenin devamında yalnız kalmayacağını anlamıştır Selim bey. Aslında kadınlara refakat eden adam da tekin bir tip değildir, sonra adam o meclisten gönderilir.

Selim bey kadınlardan birisinin ağladığını farkeder, biraz konuştuktan sonra Selim bey konuyu acı bir şekilde anlamaktadır. Kadının alkolik bir kocasından başka bir kimsesi olmayıp, kaçırılıp zorla servis edilmektedir. Bu duruma çok üzülen Selim bey arkadaşına dönüp, yaptığını beğendin mi? diye sert bir çıkışla arkadaşını kırar.
Aslında arkadaşı da bu duruma üzülmüştür, ama olan olmuştur. Selim bey doğru arkadaşının babasının yanına giderler, durumu anlatıp bu kadını Adana'ya uzak olan bir ile , evine teslim etmek istediğini anlatır. Arkadaşının babası bu düşüncesinden dolayı Selim bey'i tebrik eder ve kadını evine özel şöförüyle gönderir.

Artık Selim bey'in içi rahat ve huzurludur. Bir kadının istemediği bir hayattan kurtarmanın mutluluğu içerisindedir. Başkente dönüş zamanı gelmiştir.

Aradan on yıl geçer. Zaman su gibi akıp geçmektedir. İnşaat nedeniyle şantiyeyi Amasya'ya kurarlar, inşaat bitme aşamasına geldiğinde bünyesinde çalışan mühendisler, mimarlar ve teknik personelle bir gazinoya akşam yemeğine giderler. Şarkılar söylenir, oyunlar oynanır derken gecenin sonu da gelmiştir. Masaya kabarık bir hesap gelir, buna bir itiraz yoktur; tabii ki ama tam bu sırada masanın önüne bir kadın ayakta Selim bey'e dikkatli bir şekilde bakar ama Selim bey bir türlü tanıyamaz, kadın biraz sonra suskunluğunu bozup, 'Selim bey, Selim bey sen beni kötü yola düşmekten kurtardın ama KADER kurtaramadı' der ve gider. Bu kadın on yıl önce Adana'da kurtarmış olduğu kadından başkası değildir.

Selim bey bu anısını bizimle paylaştı, bende elimden geldiğince sizlerle paylaşmaya çalıştım.

Sevgilerimle...
 
Toplam blog
: 2
: 450
Kayıt tarihi
: 24.05.07
 
 

Merhaba. 1973 Yozgat doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi tamamladıktan sonra kendi şirketlerimi..