Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Kadıköy 4 Köşe

Alex'in yokluğu ve Deivid'in varlığı maç öncesinde Fenerbahçe'lileri en çok düşündüren konuların başında geliyordu belki de. Takım "beyinsiz" nasıl oynayacaktı ve uzun sakatlıktan sonra ilk onbirde sahaya çıkacak olan sürmeli gözlü ne yapacaktı. Dede, çok bilinmeyenli denklem gibi bir onbir sahaya sürüyordu, Deivid ve Josico'nun varlığı, Alex'in yokluğu...
Dakika bir gol bir yapan sarı-kırmızılılar, "beklenen intikam anı budur" çığlıkları ile karşılarındaki rakibin kim olduğunu unutunca, devre arasına tek farklı galibiyetten, tek farklı mağlubiyetle girmek zorunda kaldılar.
Dede, belli ki, Alex'in yokluğunu kendisi için avantaj görmüş. Ayağa paslar, çabuk ve mümkün olduğunca kanatlardan getirilen toplar, iyi çalışılmış duran top organizasyonları ön plana çıktı. Arsenal maçından önce söylediği gibi, "uzun toplardan nefret ediyorum" söylemini bundan sonra sahaya yansıtmak günden düne daha kolay olacak gibi görünüyor. Nitekim 26.dakikaya kadar Fenerbahçe %81, Galatasaray ise %69'luk pas başarı yüzdesi ile oynamış olması bunun basit bir göstergesiydi.
Maç öncesi yazımda, "sinirlerine hakim olan" demiştik, Dede'nin kulağına mı gitti nedir, Lugano bile sinirleri alınmış çiğ köftelik et gibi olmuş. Bunun karşılığında ise Galatasaray'lı futbolcular her geçen dakika daha da asap abidesi görünümünde.
İkinci yarıda, dakikalar tükendikçe, sarı kırmızılaların sinirsel katsayısı daha da arttı.
Dünkü yazısında "Skippe, korkak futbol oynatmazsa, tarihi fark yapar Galatasaray" demişti. Ancak Skippe, Benfica zaferini yaratan takımı bozmadan sahaya sürmesine sürdü. Korkmadığını göstermek istemiş olmalı ama bir Allah'ın kulu da uyarmaz mı, karşısındaki takımın kim olduğu konusunda.
Fenerbahçe'de Selçuk-Josico ikilisi ön plana çıkarken, tüm maç boyunca üstlendiği görevi attığı golle taçlandıran Deivid, maçın yıldızı olmaya aday.
Hakem Hüseyin Göçek, genel anlamda başarılı bir maç yönetti. Fenerbahçe'nin en sıkıntılı dönemleri, çoğunlukla bir Galatasaray derbisine denk gelmiştir ve büyük çoğunlukla sonuç sıkıntılara ilaç olmuştur. Kısaca, çok mu kötü günler, yemekten sonra 4 ölçek Cimbom yazar reçetede...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 18
: 13032
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1969 Bursa doğumluyum. 1990 Yüksek Denizcilik Okulu'ndan mezun olduktan sonra uzun bir süre gemilerd..