Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Kadıköy'de beraberlik... Fenerbahçe 0-0 Samsunspor

Kadıköy'de beraberlik... Fenerbahçe 0-0 Samsunspor
 

Spor Toto Süper Lig'in 7.haftasında lider Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Samsunspor'la karşılaştı. Keyifli bir mücadelenin ardından iki takım da gol bulamayınca maç 0-0'lık skorla sonuçlandı. 

Fenerbahçe geçen hafta Mersin İdman Yurdu deplasmanında galip gelmesine rağmen göze çok da hoş gelen bir futbol oynamamıştı. Bu hafta ligimizin yeni ekiplerinden Samsunspor'u konuk etti. Samsunspor geçen hafta İBB'ye mağlup olmuştu, bu maçta kendini göstermek ve puan almak istiyordu.

Mücadele keyifli başladı. İki takım da karşılıklı ataklar yaptı. Açıkçası ben konuk takımın hücumda böyle etkili olacağını çok da düşünmemiştim. Beklediğimden fazlasını yaptılar atakta. Zenke ve Bance ikilisi uyumlu görünüyordu, iyi performans gösteriyorlardı. Ne var ki istedikleri vuruşları yapamadılar. Fenerbahçe savunmasını genel olarak az adamla yakalayıp atak yaptılar. Daha sonra kontrol Fenerbahçe'ye geçtiğinde de sarı lacivertlilere çok da pozisyon vermediler. Etkili bir savunma yaptılar. İlk yarıda Samsunspor daha keyif veren taraf olarak göründü.

İkinci yarıya Fenerbahçe atak başladı. Özellikle uzaktan şutlarla kaleyi yoklayan ev sahibi takım, istediğini bulamadı. Duran toplardan da etkili olamadı. Normalde Şükrü Saracoğlu Stadı'nda rakiplerine karşı puan kaybetmeyen lider, bu sefer kırmızılı takımın savunmasını bir türlü geçemedi. Onu geçse ya kaleci Ertuğrul'la karşılaşıyordu ya da top dışarı gidiyordu. Dakika 52'de çok dikkatimi çeken bir pozisyon oldu. Cristian ceza sahası dışından çok sert vurdu, dönen top Semih'in önüne düştü, "Kesinlikle gol olur" diye bakarken Kemal kendini topun önüne attı ve top kornere gitti. Bence inanılmaz bir müdaheleydi ve maçın kırılma anıydı. Çok profesyonelceydi, harikaydı.

Daha sonra Fenerbahçe ataklar yapmaya devam etti fakat Samsunspor savunması bir türlü boş alan bırakmadı ve sarı lacivertli futbolculara gol izni vermedi. Fenerbahçe'de dikkatimi attığı bazı paslarla Özer çekti. Çok yetenekli ve takım adına olumlu katkı sağlayan iyi bir futbolcu. Buna rağmen o da, Alex de, Stoch da, Emre de, Cristian da savunmayı geçemedi. Aykut Kocaman'ın Dia hamlesi akıllıcaydı fakat şanssızlık ki Dia sakatlanıp oyundan çıktı. Eğer oyunda kalsaydı etkili olabilirdi. 

Keyifli bir mücadeleydi, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bana göre Samsunspor'un oyunu daha da takdir edilecek bir düzeydeydi. Fenerbahçe bana göre gerçek kapasitesinde oynamadı. Daha iyi olmak zorunda ve olacaktır da. Aykut Hoca'nın hafta içinde oynanacak Beşiktaş maçına kadar önlem alacağını düşünüyorum... 

Her iki takıma da ligde başarılar... 

Not: Sahaya üstünde şehitlerin ismi yazan Fenerbahçe futbolcularını duyarlılıklarından dolayı tebrik ederim... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..