Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '07

 
Kategori
Spor
 

Kadıköy'de Futbol Resitali: 1-0

Kadıköy'de Futbol Resitali: 1-0
 

Gecenin bir vakti yazı yazmak adetim değildi, ama bu gece özel bir gece ve sabahı bekleyemeyeceğim. Hem sahura kalkanlar okusun, takım neymiş görsün, futbol nasıl oynanırmış, öğrensin. Ben size demiştim: " Bu yıl bizim yılımız olacak!" İlklerin yılı. Geçen yıl çokların yılı olmuştu. Daha kura çekildiğinde içime doğmuştu ve bir yorumda yazmıştım. (Karga arkadaşımıza,en sevimli Fenerli) İnter eski İnter değil, PSV'yi önce yendik, yani tanıdığımız bir takım. Moskova Moskofluk yapmazsa lider bile olabiliriz, diye.

Ve yazılarımda Süper Ligdeki kötü oyunun aslında bir planın parçası olduğu ve bilerek öyle kötü oynandığı idi. Yani Anderlecht ve İnter casusları için öyle vasat oynamıştık. Yoksa İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Gençler Birliği Oftaş yenemeyeceğimiz takımlar değildi. Niye Sivasspor'a yenilmedik? Diğerleri henüz yeni, hoşgeldin demek lazım ve ağabeylik yapmak. Büyük takıma da bu düşerdi. Bunlar bence Zico'nun Zikriydi. Çok eleştirilmesine rağmen hiç aldırmadı,sakin durdu ve ilk 6 hafta birşey beklemeyin, sabırlı olun,dedi. Yani bugünün tarihini işaret ediyordu. Bundan sonra böyle oynayacak Fenerbahçe.

Gelelim zafer maçına, baştan sona üstün oynadık. Hiç kötü günündeydi, diyeceğim oyuncu yoktu. Herşey saha, tribünler, teknik adamlar, hatta gözümüzü korkuttukları İspanyol hakem Luis Medina bile süperdi. İnter şaşkın şaşkın bakındı sahada, Mancini de kenarda... İkinci yarıda Crespo ve Figo'nun girmesiyle biraz zorladılar kaleyi. Bizimkilerin kaçırdıkları goller ve şutlar saymakla bitmez. Yine Kezman ileride zayıf kaldı, ama en azından uğraştırdı rakip defansı. Düştü kalktı ve bol bol faul yaptı. Deivid,Roberto Carlos,Aurelio ve Alex mükemmeldi. Deniz zaman zaman yorgunluk belirtisi gösterse de çok etkili oynadı. Önder'in birkaç kez hata yaptı. Edu ve Lugano için en rahat maçtı. Volkan da hatasız oynadı neredeyse...Gökçek Vederson bile ilk kez ilk onbirde olmasına rağmen takımda hiç sırıtmadı. Havalı havalı şutlar bile gönderdi kaleye. Gelelim oyunu taçlandıran 43. dakikadaki gole. Kezman'dan Alex'e gelen top,güzel bir orta oldu ve Deivid'in volesiyle kaleyi buldu. Hazırlanışı ve görünüşü jeneriklik bir gol oldu. Benim bu yorum da bayağı bir profesyonelce oldu-:)) Aslında ben bu şekilde maç yorumu yapmıyordum, ama demek ki bundan sonra yapacağım. Böyle güzel maçlar oynarsa Fenerim. Oyuna sonradan giren Semih çok etkili olmasa da onları biraz oyaladı.

Maçı izlemek için gelen Capello vardı tribünde. Zico durumu kurtardı da Mancini 'nin durumu ne olacak, bakalım. Hangi amaçla İstanbul'a geldiği konusunda yarın bir açıklama yapılır herhalde. Çok sevinçliyim, gururluyum,
umutluyum. Gelsin şimdi sıradaki diyoruz. Haydi Fenerbahçe göster gücünü.


İyi geceler,tatlı uykular...

Resim alıntıdır:

http://www.fenerbahce.org/
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..