Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '19

 
Kategori
Futbol
 

Kadıköy'de Gol Yağmuru

Fenerbahçe’de Konyaspor maçı öncesinde Kruse ve Dirar dışında eksik isim bulunmuyordu. Teknik direktör Ersun Yanal geçen hafta Denizli’de kazanan takımdan sadece bir ismi değiştirmiş, Tolga yerine uzun bir sakatlık döneminden çıkan Moses’la başlamıştı. Bu ufak dokunuş bile takıma daha ofansif bir kimlik katmıştı. Kruse’nin olmadığı iki haftada sarı lacivertliler 4 2 3 1 den 4 3 3 evirilmiş bir formasyonla sahadaydılar, Emre, Ozan ve Gustavo üçlüsü de oyun anlayışlarıyla bu sisteme birazda hocayı mecbur bırakmışlardı. Fenerbahçe maça etkili başladı, fakat izleyicileri asıl şaşırtan Konyaspor’un oyun  anlayışı oldu. Daha çok kendi yarı sahasında, topun arkasına geçerek rakibini beklemesine alışkın olduğumuz yeşil beyazlılar ön alan presiyle oyuna başladılar. Aslında bu tercih Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü, özellikle Rodrigues gibi geniş alan da oynamayı seven bir ismin transfer olduğu günden beri ki en iyi oyununu sergilemesini sağlattı. Yeşil burun adalı yıldız gol perdesini açmanın yanı sıra Ozan’a yaptığı asisten tutunda, sol kanadı otobana çevirişiyle maçın tartışmasız yıldızı haline geldi.

Konyaspor’un ön alan presi, Fenerbahçe defansını zor durumlarda bıraksa da Aykut Kocaman’ın istediği etkiyi yapamadı. Serdar Aziz talihsiz bir şekilde topu kendi ağlarına yollasa da sakatlanıp çıkana kadar oyunu geriden kurma konusunda çok başarılı olduğunu bir kez daha gösterdi. Ozan Tufan ise bu maç gene harikaydı, sahada basılmadık yer bırakmadı, çift yönlü orta saha kavramı artık Ozan Tufan tarafından yeniden şekillendiriliyor. Attığı klâs golde harika futbolunun kreması oldu. Altay’ın kafası ise hala geçen hafta yaptığı hatada kalmış olmalı ki bu maçta da üzerinde bir korkaklık seziliyordu. Moses’da etkili driplingleriyle sahanın yıldız isimlerinden biriydi, Zanka’nın attığı ikinci golde yaratıcılığıyla eski günlerinden bir görsel şov sundu. İlk yarı 3 - 1 noktalansa da Fenerbahçe oynadığı futbolla son vuruşlarda biraz daha başarılı olsa soyunma odasına 4,5 farkla gidebilirdi.

İkinci yarıya ise skoru koruma düşüncesiyle rölantide bir oyunla başladı Fenerbahçe, tempoyu düşürüp, oyunu soğuttular. Emre Belözoğlu 39 yaşına rağmen, kırık kaburgasıyla yine 60 dakika sahada kaldı, Ozan, Gustavo ikilisinin mücadeleci oyunları sayesinde de kaptan çok fazla koşmak zorunda kalmadı, teknik yanıyla oyunun lideriydi. Emre, Tolga değişikliğinden sonrada sarı lacivertlilerin oyundaki agresifliği tekrar arttı. Gustavo’nun tamamen bireysel çabasıyla kaptığı topla skor 4 - 1 oldu ve Brezilyalıda seyircisi önünde ilk golüne kavuştu. Vedat’ın ise Konyaspor karşısında ki tek eksiği goldü, o da mükemmel füzesiyle skoru 5 - 1 e taşıdı ve gollü gecenin kapanışını yaptı.

Beşiktaş, Galatasaray derbisi ve Başakşehir, Trabzonspor maçının olduğu hafta alınan bu gollü üç puan şampiyonluk yürüyüşünde Fenerbahçe için altın değerindeydi.      

 

 
Toplam blog
: 9
: 65
Kayıt tarihi
: 22.08.19
 
 

1987 yılında, İstanbul Kadıköy'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Tekirdağ Çorlu'da ta..