Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kadıköy ile özdeşleşmiş esnaf lokantası - Yanyalı Fehmi

Kadıköy ile özdeşleşmiş esnaf lokantası - Yanyalı Fehmi
 

Çalışan kesim öğlenleri ev yemeği özlemlerine çare olan sade, temiz gösterişsiz, samimi mekânlar olan esnaf lokantaları İstanbul’un aynası. Kadıköy ile özdeşleşmiş, tarihi Osmanlı sarayı mutfağına dayanan Yanyalı Fehmi ise lüks esnaf lokantası kategorisinde bir lokanta.

 

Kadıköy balık pazarının girişindeki mekânı kolaylıkla buluyorum, iki katlı mekânın birinci katındaki bahçe Kadıköy’ün telaşından uzak, gizli kalmış bir vaha gibi.

Tezgâhta birbiri ardına dizilmiş yemeklerden seçmeye başlıyorum. Yemeklerde fındık yağı kullanıyorlar, pilavda Vakfıkebir yağı, zeytinyağlılar sızma yağ ile hazırlanıyor. Kelle paça çorbasıyla yemeğe başlıyorum, terbiye ederken biraz fazla un kullanmışlar, aynı durum beğendi içinde geçerli. Kendi ekmekleri kendileri yapmaları diğer restoranlara örnek olabilecek güzel bir uygulama.

Kuzu etinden islim kebap güzel, kadınbudu köfte şimdiden favorim oldu. Yahni ise es geçilmemsi gereken bir lezzet. Farklı lezzetler peşinde koşanlar için tavuklu sebzeli pilavın omlete sarılmasıyla hazırlanan acem tavuğu biçilmiş kaftan.

Yanyalı’nın doğal inek ve manda sütüyle hazırlandıklarıtatlıları ise tek kelimeyle muhteşem, sadece bu tatlıları yemek için bile buraya gidilir. Kaymaklı ekmek kadayıfı ve tavuk gögsü kazanın dibinden yapılan gerçek kazandibi birer baş yapıt. Diğer yemek yazılarımı http://sevdigimrestoranlar.blogspot.com/ 'dan okuyabilirsiniz.


Yanyalı Fehmi: Kadıköy çarşısı Yağlıkçı İsmail Sok. No 1, tel :0216 336 33 33

 

 
Toplam blog
: 45
: 1685
Kayıt tarihi
: 01.06.12
 
 

Boğaziçi kimya mühendisliği, Bilgi MBA mezunuyum, ilaç sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda g..