Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Kadıköy'ün aslanları! Fenerbahçe 2-2 Galatasaray

Kadıköy'ün aslanları! Fenerbahçe 2-2 Galatasaray
 

Spor Toto Süper Lig'in 31.haftasında Fenerbahçe, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda lider Galatasaray'ı ağırladı. Müthiş bir maçın sonunda 2-2'lik beraberlik neticesinde her iki takım da birer puanı hanelerine yazdırdı.

Öncelikle Fenerbahçe'den başlamak istiyorum çünkü onlara dair söyleyecek daha az sözüm var. Maça kafa olarak hazır başlayan taraftılar. Rakip kaleye hızlı hücum ederek, rakip savunma oyuncularını şaşırtaracak gol bulma amacındaydılar. Ve istediklerine de maçın hemen başında ulaştılar. Önce Sow'un, sonra Alex'in harika golü geldi. O dakikaya kadar Galatasaray'ı kendi sahasına sıkıştırmayı başardılar. Kesinlikle maçın ilk yirmi beş dakikasında üstün olan taraftılar. Fakat sonra dengeler değişti. Takımın geri çekilmesiyle, çok basit hatalarla rakiplerinin üstüne gelmesine izin verdiler. Neredeyse sadece savunma oyunu oynadılar o dakikadan itibaren. Beraberlik onlar için iyi bir sonuç, bu söylediğime kızmasınlar ama maçın başı haricinde kesinlikle üstün olan taraf değildiler ve Terim'in takımından sadece iki gol yiyerek sahadan ayrılmaları onlar için şans. 
 
Galatasaray'a gelirsek... Moralsiz başlanan bir maç. İki farklı başlamak bir takım için gerçekten olabilecek en kötü senaryolardan biri. Normalde toparlanmak zordur. Ki aslında daha maçın başında böyle bir durum ortaya çıkınca, herkes senelerdir tekrarlanan filmi izleyeceğini zannetti. Fakat öyle olmadı. Fatih Terim'in futbolcuları, kendilerine yakışır bir oyun oynamaya başladılar ve rakibini kendi sahasında hapsettiler. Pres yaptılar, paslaştılar, sık sık rakip kaleye gittiler... Maçın büyük bir bölümünde neredeyse tek kale oynadılar diyebilirim. Güzel olan neydi, ben size bunu anlatmaya çalışayım.
 
Ben maçı Galatasaraylılarla beraber izledim. 2-0 geriye düştükleri zaman bile bir an umutlarını yitirmediler. Devre arasındaki konuşmalarda, "Biz takımıza güveniyoruz. Kendilerine yakışan oyunu oynayacaklar. Ve burada kesinlikle yenilmeyecekler. Görürsünüz, aynen böyle olacak." Hepsinin gözlerindeki umut ışığı... Belki Fenerbahçeliler de aynı şeyi düşünmüştür ama benim anlatmaya çalıştığım bu değil. Benim anlatmaya çalıştığım, geçtiğimiz senelerde bunu maalesef söyletemezdi Galatasaray. Fakat bu sene her şeyin değiştiği çok açık. Fatih Terim'in baştan aşağı yenilediği takım sistemi, o ruh, hırs ve inanç herkese yansıyor. 90 dakika bitmeden hiçbir şeyin bitmeyeceğini bilmek, takımın mücadele edeceğini bilmek önemli olan.
 
Ve sarı kırmızılılar da taraftarını yanıltmadı, kendine güvenenlerin güvenini boşa çıkarmadı. Buradan üç puan alamamak talihsizlikti belki ama bir gerçek var ki, Galatasaray kendine yakışır bir futbolu ortaya koydu. Geriye düşse bile sonuna kadar mücadele ederek puan için savaştı. Ve eğer, play off sistemi olmasaydı, şimdi Kadıköy'de şampiyonluk turu atılıyordu. Söylemek istediğim şu ki, play off sonunda ne olursa olsun, benim için bu sezonun şampiyonu Galatasaray'dır.
 
Umarım Fenerbahçeli arkadaşlarımız yazdıklarımıza kızmazlar. Onları da izlettikleri güzel goller, güzel futbol bakımından tebrik ediyorum. Olaysız, güzel bir maç oldu. Her iki tarafa da ligin devamında başarılar diliyorum, dileğim odur ki ilerleyen müsabakalarda daha da iyi futbol izleyebiliriz... 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..