Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kadıköy ve Paris

Kadıköy ve Paris
 

Kadıköy'de gün batımı ve İst. silüeti..


Ernest Heminway, Nobel edebiyat ödüllü yazar, dünya klasiklerinin ilk sıralarında yer alan  eserlerini okumıyan yok gibidir. ''Paris is a Movable''' (Paris devingen bir şenliktir) eserinde şöyle diyor; Eğer genç yaşta Paris'te yaşamak şansını elde etmişseniz; ondan sonra yaşamınızın sonuna kadar nereye giderseniz gidin; Paris hep sizinle beraber olacaktır.

Evet, şimdi İstanbul'un Anadolu yakasındaki en büyük ilçesi olan ''Kadıköy'de yaşamak bir ayrıcalıktır'' diyoruz. Hayatımızın hangi döneminde olursa olsun, Kadıköy'de yaşamak ayrıcalığına sahip olmuşsanız, hele orada dünya evine girmiş, çocuklarınız orada dünyaya gelmiş, Moda'da Fenerbahçe'de, Kalamışta, Göztepe'de, Bahariye caddesinde dolaşmış, Süreyya sinemasında film izlemiş hatta iskelede çarşıda hareketli dingin hayat yaşamış ve çocuklarınızı kadıköy'de okullarda okutmuşsanız, Koça'da akşam yemeği yemişseniz  ve Moda'dan gün batımında, tarih kokan ahenkli, büyülü İstanbul silüetini izlemişseniz, değil Kadıköy'ü unutmak,  Kadıköy'ün, Paris gibi insanın belleğinden çıkması mümkün müdür? Kadıköy'de küçük bir Paris değilmidir?

Kadıköy, hızla değişiyor gelişiyor. Küresel dönüşüm ve Yöneteşim projeleri hayata geçtikçe yeni projeler Kadıköy'ü bir kat daha güzelleştirecektir. Metro'nun bitimiyle, limanın yenilenmesi ve yakın çevresinin ele alınması, çarşının resterasyonu, ikamet alanlarının korunması, cephe yenileme, kent meydanı düzenleme vb. projeler Kadıköy'ün canına can katacaktır. 

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..