Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

04 Ocak '08

 
Kategori
Kozmetik
 

Kadın.... ve.... dudak.....!

Kadın.... ve.... dudak.....!
 

*Kadın zerafeti ve dudağı*


Sevgili (MB) Milliyet Blog ve Antidepresan T.A.Ş Arkadaşlarım... Merhabalar.

Bu yazımda da , (MB) Blogdaki bayan aradaşlarıma "DUDAK" konusunu yazmayı düşündüm..! Çünkü geçenlerde bir gece gezmesinde, bayanları ilgilendiren bu dudak konusu ile igili çok tatlı bir tartşmaya, sohbete kulak verip, şöyle bir çaktırmadan olaya şahit olunca, bendenizde bari bu konuyu kısada olsa bir araştırıp, birazda konunun üzerine güzel bir kremayı andıran küçük bir "Dudak" ile ilgili bir şeyler karalayım deyince bu yazım kendiliğinden ortaya çıktı...!

Yaramızı suyla yıkar, otla sararız; Kimsemiz yok, fakat gönüllerde biz varız, Bize şefkat sunmaz hiç bir kadın dudağı. ...Dudak bir kişinin ister bay ister bayan olsun en güzel cazibeli çekici yeridir. kadın dudağı ise bambaşkadır. Cuma salâsı veriliyordu memlekette ve bir kadının “dudağı” kanıyordu… Bir kelimelik öpücüğündü tuzu… Esirgedin… Esirgedin çünkü kelimeden öpücük, öpücükten tuz olmazdı… Bize şefkat sunmaz hiçbir kadın dudağı...

Çoğu kadın dolgun, baştan çıkarıcı ve mükemmel dudaklara sahip olmak ister. Ama herkes mükemmel dudaklara sahip olacak diye bir kural yoktur. Dudaklarınızın hoş görünmesini istiyorsanız bir takım hilelere başvurarak da bunu sağlayabilirsiniz...Şimdi burada bununla ilgili olarak hanımlara yapılan araştırmalar sonucunda bazı tavsiyeleri veren güzellik uzmanlarının önerileri aşğıda belirtilmiş olup, bu gibi durmların ve şekillerin çözümü olarak problemler hal olunabiliyormuş...!

*Büyük ağızları daha küçük göstermek için dudak çerçevesini dudağın hemen içinden çizmek gerekiyor. Açık bir renkle çizilecek çerçevenin içinin, çerçeveden daha koyu renkte, ancak yine de açık bir tonda boyanması gerekiyor.
*Kalın dudakların parlak ve sert renklerden kaçınması gerekir. Dudakların içinden çizilen dudak çerçevesiyle dudak boyasının hemen hemen aynı renkte olmasına özen gösterilmeli.
*İnce dudakların daha dolgun görünmesi için dudak çerçevesinin dudak çizgisinin dışından çekilmesi gerekir. İki yana kadar iyice uzanması gereken çerçeve açık bir tonda çizilmeli, dudağın iç kısmının ise daha koyu bir tonda boyanması gerekir.
*Alt ve üst dudakların kalınlıkları birbirine uymuyorsa, değişik iki ton kullanın. Kalın dudak için koyu, ince dudak için açık renkte bir ruj sürülmesi, dudağın asimetrisini gizler.
*Dudaklarınızın sarkık görünümünü gizlemek için izlenecek en iyi yollardan biri, dudak kalemiyle düzeltilip çizilen bir dudak şeklinin ardından , bu şeklin dışında kalan dudağın bölümlerinin ten rengine uygun renkte bir fondötenle kapatılmasıdır.
*Alt dudağınız dışarı doğru taşkın ise, alt dudağınızı boyarken biraz küçültmeniz gerekecek. Bunun için ortasından başlayarak dudak çizgisinin biraz içinden dudakların birleştiği yere kadar boyayın. Normal olarak boyadığınızı üst dudağın daha dikkat çekici olmasını sağlayın.
*Üst dudağın ortasını belirten V şeklini, dudak çizgisinin biraz içinden çizerek doğal kıvrım vererek dudakların birleştiği yere kadar boyayın. Alt dudağı ise biraz taşırarak boyayın.

Evet, işte böyle....Kadın demek, zarafet , incelik ve güzelliğin bir simgesidir diye her zaman algılanır erkeklerce... Aslında her kadın güzeldir... Bu güzelliği yakalayabilmek ise, her bayan için bakım ve makyaj sanatından geçer..! Bayanlarda , makyajında en önemli görsel ilk noktası dudaklardır diye tarifliyebiliriz herhalde..!

Her kadının hayali güzel bir görünüme sahip olmaktır. Siz bayanlarda genç ve güzel görünmek istiyorsanız bu yazıdaki ipuçlarını dikkate almalısınız: ...! Ünlü bir ingiliz vatandaşı CHESTERFIELD "Zekalarıyla ilgili en çok iltifat alan kadınlar tartışılmaz derecede güzel veya tartışılmaz derecede çirkin olanlardır." ... Müsaadelerinizle yazımı meşhur İngiliz başbakanı CHURCHILL'in bir gün İngiliz Avam kamarasında (İngiltere Meclisi) konuşurken, muhalif partiden bir kadın milletvekili, Churcill'e çok kızarak ve sinirlenerek, kızgın bir şekilde "Şayet ben sizin karınız (eşiniz) olsaydım eğer, kahvenizin içine zehir koyardım" der, bunun üzerine İngiliz başbakanı Mr.Churcill gayet sakin ve ılık bir ifade ile kadın milletvekiline döner, "Pek muhterem hanımefendi, şayet siz benim karım olsaydınız, bende o zehirli kahvenizi seve seve içerdim...! "

Sevgiler ve saygılar,
NECİP KÖNİ - ADANA/TR

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..