Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '11

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kadın bedeni ve özgürleşme

Kadın bedeni ve özgürleşme
 

"Kadın erkekle aynı dünyayı paylaşmasına karşın, aynı toplumsal koşulları paylaşamamakta, aynı akla sahip olmasına rağmen, aynı özgürlüğü yaşayamamaktadır." 

Böyle diyor Sosyolog Derya Şaşman Kaylı. ve devam ediyor:"Çünkü öncelikle annedir, bir erkeğin eşidir, yaşamı kendisinden başka herkesindir. Yaşamındaki bu çoklu sahiplenme ve karşılamak zorunda kaldığı beklentiler, kadının kendisi üzerinde düşünmesini ve beklentilerini gerçekleştirmesini zorlaştırmaktadır." 

Yukarıdaki sözler sizin de ilginizi çektiyse 31 Mart 2011'de Perşembe günü " Kadın Bedeni ve Özgürleşme" konulu panelde, Sosyolog Derya Şaşman Kaylı'yı daha uzun süre dinleyebilir, sorularınızı kendisine yöneltebilirsiniz. Saat 16.30 ile 17.30 arasında Priştina Kent Arşivi Müzesi"nde gerçekleştirilecek panele konuşmacı olarak katılacak olan Sosyolog Derya Şaşman Kaylı, Ege Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nubitirdikten sonra sağlık teknikeri olarak görev yaparken, çok istediği EgeÜniversitesi Edebiyat Fakultesi Sosyoloji Bölümünü kazandı. Bir yandançalışırken diğer yandan sosyoloji bölümünü bitirdi. Ege Üniversitesi KadınSorunları Araştırma Uygulama Merkezi (EKAM) da sosyolog olarak çalışmaya başladı.  


Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalında “ Feminist Eleştirel Yaklaşımlarda Özgürleşme ve Kadın Bedeni” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde doktora çalışması devam etmektedir. Halen çalıştığı EKAM’da kadın sivil toplum örgütleri ile çalışmalar yapmakta, “Toplumsa cinsiyet eşitliği”ne yönelik projeler yürütmektedir.  

 
Toplam blog
: 13
: 713
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

1959 Ankara doğumluyum. Şu anda yaşadığım şehir İzmir ve İzmir'de yaşamayı sevdiğim için kendimi İzm..