Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Kadın çağı geliyor!

Kadın çağı geliyor!
 

1. Kadın Çağı nedir?

Dünyanın içine girmekte olduğu Ruhsallaşma, Ruhsal Özgürleşme, Ruhsal Arınma ve egodan kurtulma Çağıdır. Ayrıca Yenilenme ve Güzellik Çağı da diyebiliriz.

Dünya, milyarlarca yıl içinde çağdan çağa geçer. Şu anda içinde bulunduğumuz dönem, en kaba ve en ruhsuz özellikteki Kali Yuga – Demir Çağı’dır. Dünyayı bu zor dönemden çıkaracak olan Kadın Çağı’dır.

2. Neden Çağ, kadının adını taşıyor?

Bu çağ, Ruhsallaşma, Ruhsal Özgürleşme, Ruhsal Arınma ve egodan kurtulma gelişimlerini Kadınsal Enerji ile yapıyor. Bunun amacı ise, Dünyada Kadınsal Enerjiyi artırıp, erkeksel enerjinin baskınlığını azaltarak iki enerjiyi dengeye getirmektir.

3. Ruhsallık nedir?

Ruhsallık, insanın ölümlü bir beden olduğu yanılgısını kenara koyup - Sonsuz Ruh olduğunu idrak etmesiyle başlıyor. Ve sonra, diğer tüm insanların, tüm canlıların, hatta tüm cansız maddelerin, Dünyanın ve Evrenin de Sonsuz Ruh olduklarını idrak etmekle devam ediyor. Bunlar sadece öğrenilecek değil, yaşanacak şeylerdir!

En önemlisi ise Ruhsallık, her şeyin – herkesin – tüm Ruhların Bir olduğunu, Tanrısal bir Birlik, hatta Teklik olduğunu yaşayarak idrak etmektir.

4. Ruh nedir?

Aklın anlayamayacağı Ruhu, ancak Yürek ile idrak etmek ve yaşamak mümkündür.

Ruh - Gerçek Sonsuz Tanrısal Asıl Kendimizdir. Aslında, insan ölümsüz Ruh olduğu için ve Tanrı ile Birlikte olduğu için yüz binlerce yıl enkarne olup tekrar ve tekrar dünya yüzünde bir beden alıp doğabiliyor. Yeni Çağda insanlık bunu tamamen idrak edebilecektir. Hatta şimdi bile bunu idrak eden birçok insan vardır! Ve birçok insan, Ruhunu idrak etmeden bedenini terk ettiği için dünyevi ölümden sonra uyanamamaktadır. İnsan ölümsüz Ruh olduğunu idrak ettikten sonra gerçekleri yaşamaya başlayacak ve böylece ölümsüz bilince sahip olacaktır.

5. Özgürlük nedir?

Hiçbir şeye “benim”, “bana ait” demeyince; her şeyden özgür olunca Sonsuz Tanrısal Varlık olan Ruhumuz Genel Hayır için hizmet etmeye, her şeyi kendinden çok sevmeye başlar. Özgürlük – Ruhsal Özgürlük, bedensel, duygusal, düşünsel tüm bağlardan özgür olmaktır. Böylece insanoğlu Tanrısallaşır ve ne Dünyaya ne de herhangi bir canlıya zarar vermesi mümkün olamaz. Aksine her şey ve herkes için yani Genel Hayır için çalışır.

6. Güzellik nedir?

Herhangi bir şeyin veya insanın özünde – Yüreğinde parlayan Ruhsallık ve Tanrısallıktır. Bunun anlamı, bir şey Tanrıyı ve Ruhunu ne kadar saf, temiz ve ışıklı yansıtıyorsa o, o kadar Güzel demektir.

7. Yücelik ve Kahramanlık nedir?

Yücelik - kendi Ruhunu idrak etmek, Tanrıya yakınlığı ve O’nun Kendisini, O’nun Gücünü ve Sonsuz Sevgisini her an hissetmektir. Yücelik, bu bedenle yapılabilecek, anlaşılabilecek bir şey değildir. Yücelik, Ruhun yaşayabileceği bir konudur. Yücelik olmadan Kahramanlık olması mümkün değildir.

Kahramanlık - kendini hiçbir şekilde düşünmeden, Ruhun Yüceliğini ortaya koymasıdır ve Dünyayı güzelleştirmek, bencilliklerden, yıkımlardan kurtarmak için, sadece Genel Hayır, Güzellik ve Birlik için çalışmak ve bunu yaparken, Yürekteki Büyük Yüce Ruhsal Işığı kullanmaktır.

8. Sevgi nedir?

Yeni Çağ Ruhsallaşma, her şeyin ve herkesin Yüce Birliğini hatırlama, kendine değil daha çok kendi dışındakilere hizmet etme Çağıdır. Tüm bunlar ve daha fazlası, Gerçek Sevgi ile mümkündür. Çünkü sadece Gerçek Sevgi, Yüreklere Tanrısal Sevgiyi ve Ruh Birliğimizin Sonsuz Güzelliğini yaşatır. Sevgi, her şeyde ve herkeste Tanrıyı görüp, her şeyin Ruhunu görüp, Ruhları – Yürekleri öpmektir. Dünyaya böyle bakmak ve Dünyayı güzelleştirmek için, Gerçek Güç Yüreğimizdeki Güçtür.

9. Kadın ve Erkek ilişkisinin Çağ ile nasıl ilgisi var?

Bu Çağ, Kadınsal ve Erkeksel enerjilerin dengesini istiyor. Bu denge konusu Çağın Asıl Gerçeğidir. Bunu Dünyamızda nasıl yapabileceğimizi idrak etmemiz gerek. Ruhsallaşan bir çiftin çok rahat anlayabileceği gibi, kadının üzerindeki tüm (fiziksel, ruhsal, duygusal, vs…) baskıların, erkeğin yardımı ve anlayışı ile kalkması gerekiyor. Kadın da erkek de, bu konuyu beraber anlayıp işbirliği içinde bulunmalıdır.

10. “Yeni Çağın Çocukları – İndigolar” ne demektir? Bunlar kimlerdir?

Bu Yeni Çağ’da, Dünyanın herhangi bir yerinde doğan çocukların önemli bir kısmı Ruhsal ve Tanrısaldır. Bu özelliklerini koruyup Dünyaya da iyi gelmek, Dünyayı düzeltmek için, Genel Hayır için çalışmak istiyorlar.

Ayrıca Kadın Çağı’nın bilincinde ve yanındalar. Bunu, ailelerinin, yakınlarının, arkadaşlarının da idrak etmesini istiyorlar. Bunun için, başkaldırır gibi görünen, ama sevgi, içtenlik ve dürüstlük içeren bazı farklı özellikler taşıyorlar. Bu çağda, özellikle de bu Ruhsal Yüce Çocukların korunması gerekiyor.

11. Anneliğin Yeni Çağ’da önemi nedir?

Yeni Çağ, sadece Kadın değil Anne Çağı’dır denebilir. Çünkü Yeni bir Çağın, Kültürün, Yüceliğin ve Tanrısallığın, Yeni bir Dünyanın hem de Kadınsal Enerji ile doğması söz konusu ve bu doğumu Anne-kadın gerçekleştirecektir! Anneler ruhsallaşınca Kadınsal Enerjiyi çok rahat hissedebilirler. Çağın Enerjilerini idrak eden anne, Yeni Çağın Güzelliğini, Yüksek ve Yüce Kültür'ünü tüm topluma öğretebilecektir. Böylece anneler insanlık için Gerçek Kültür Yolunu gösteren, ruhları özgürleştiren ışık melekleri olacaklardır.

12. Yeni Çağın Sağlık ile nasıl ilgisi vardır?

İnsan sadece bedenden ibaret değil, O Sonsuz, Ölümsüz, Yüce Ruhtur. İnsanın sağlık sorunları da sadece bedensel sorunlar değildir. Birçok somatik, bedensel sağlık sorunları aslında Ruhsal (ruhsuzluk gibi), ahlaksak ve psikolojik sorunların yansımasıdır! Bu nedenle terapi metotları ilk önce ruhsal, ahlaksal ve psikolojik teşhislere dayanarak, uygun doğal, bitkisel şifa yöntemleri ile birlikte öncelikle enerji metotları içermelidir. Kadın Çağı’nın Ruhsallığı, insanlara Ruhsal Güçle iyileşme yöntemlerini beraberinde getiriyor.

Burada yer alan tüm soru ve cevapların detayları “KADIN ÇAĞI” sitesinin sayfalarında bulunmaktadır: http://www.kadincagi.com/KC_ANASAYFA.index.htm

 
Toplam blog
: 2
: 779
Kayıt tarihi
: 25.05.08
 
 

Kültüre hizmet eden Felsefe-Estetik doktoru, Kültürölog, Pedagog, Müzisyen, Ressam, Yazar, Sanatkar,..