Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

30 Aralık '20

 
Kategori
Güncel
 

Kadın Cinayetleri

 
BİR KADIN ÖLDÜRÜLÜNCE ANNELER, BACILAR, AKRABA KADINLAR BİLE ÖLÜYOR. 
BİR ANDA ONLARCA KADIN MANEN HAYATTAN KOPARILMIŞ OLUYOR.
 
Gün geçmiyor ki yeni bir kadın cinayeti duymayalım. ve ardından medya da şöyle haberler görmeyelim. Cani adam sevgilisini hurharca kesti, biçti, yaktı. Cani koca karısını çocuklarının gözü öünde öldürdü. Cani genç anasını pompalı tüfekle vahşice katletti. Bu haberleri sıklıkla duydukça "Amam Allah'ım ülkemde ne kadar çok cana kıyıcı var" diyoruz. Ve kadınlar, kızlar olarak sokağa çıkmaya korkar hale geliyoruz. Bu konuda adeta rotamızı kaybettik, cinayetleri durdurmada bir çözüm üretemiyoruz.
 
Cinayetler sonrasında sosyal ya da görsel medyanın bir kaç günlük manşetlerinde kadınların feryatları, "caniye en ağır ceza verilsin, asalım keselim vs." kelamları dolu oluyor. Yeni bir cinayet oluncaya kadar gündem değişiyor, ölenin öldüğü, kalanın cezaevine konulduğu mu kalıyor? 
 
Hayır böyle olmuyor. Ölen öldürenin vesilesiyle bu dünya hayatındaki vadesini tamamlamış oluyor. Öldüren, geçici alemdeki cezasını az çok çekmeye mahkum ediliyor. Ahiret hayatını Allah bilir, çünkü yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: " Kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur." Mâide Suresi 32
 
Ölenin annesi ve öldürenin annesine ne oluyor?
Öpüp kokmaya kıyamadığı, binbir meşakkatle büyüttüğü gül goncası yavrucuğu bir başka ananın evladınca mı öldürülmüş, sahi o merhametli, vicdanlı bildiği oğulcuğu bir kadının canını mı yok etmiş? 
 
Nasıl dayanır analar bu acıya, kimler dayanak olur kocamaya yüz tutmuş bedenlerine? Ahh, ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar. Öldürenin de ölenin de anaları katıla katıla ağlıyor. Tek fark katilin anasının ağladıkları gözden uzakta kalıyor. Zira kimseler onun ağlamasını anlamlandıramıyor. Evet, bir kadın öldürülünce iki tarafta da anaların yürekleri parça parça edilmiş oluyor, yedikleri, içtikleri boğazlarından geçmez oluyor. Gülümsemeleri bir daha yüzlerine konmamak üzere yok oluyor. Dünyaları kararıyor, güzellikleri bir daha gözleri görmez oluyor. Kulakları sadece hüzün nağmelerine karşı duyarlı kalıyor. Anneler hayattaysa, ölene kadar canlı cenazeye dönüyor. Varsa kız kardeşler, hatta akrabalarındaki ve hatta komşularındaki nice kadınlar hayattan umutsuz, beklentisiz, bezmiş olarak yaşamaya koyuluyor.
 
Velhasıl bir kadın öldürülünce pek çok evde yaşamlar yavanlıklar içinde sürüp gidiyor. Öldürmek netice vermiyor. Dünyanın şeklini değiştirmiyor, lakin eğitilirse insanlık; sevginin gerçek değeri kadına erkeğe belletilirse, beyinler öldürmek yerine sevmeye odaklanırsa, nice çözümsüzlükler çözüme kavuşur diye inanıyorum. Kimsenin kimseye kıymadığı, kıyamadığı güzel günler diliyorum.
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..