Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '18

 
Kategori
Güncel
 

Kadın Cinayetlerinde de Çocuk Tecavüzlerine Benzer Hassasiyet ve Cezalandırma Getirilmeli

Kadın Cinayetlerinde de Çocuk Tecavüzlerine Benzer Hassasiyet ve Cezalandırma Getirilmeli
 

Nasıl çocuk tecavüzleri konusunda bütün ülke ayağa kalktıysa ülkemizin kanayan yarası kadın cinayetlerinde de benzer bir durum yaratılmalı.

Kadın cinayetleri konusunda katillere ne yaparsanız yapın ne kadar ceza verirseniz verin hiçbir şey bu kadar etkili olmaz, en büyük caydırıcılık 80 milyonun ayağa kalkan vicdanı ve sokaklara taşan öfkesidir.

Ben çocuk tecavüzlerine en ağır cezanın verilmesini savunan biriyim ama cezanın türüne itiraz ettiğim için bu konuda yazdığım yazı kabul edilmedi. Yine de çocuk tecavüzü konusunda ülkede oluşan duyarlılık her türlü takdirin üzerinde, eminim çok etkili olacak ve böyle şeylere kalkışacak olanlar kendilerini nelerin beklediğini görerek böyle sapıklıklara kalkışamayacaklar.

İşte aynı şeyin bir türlü önünü alamadığımız kadın cinayetlerinde de yapılması inanın bu cinayetleri yarı yarıya azaltacaktır; deli falan olmayan biri bunu göze alamaz.

Kadın cinayetleri de çocuk tecavüzü gibi normal bir suç değil, haliyle ceza ve tedbirlerin de normal olmaması gerekir.

Çocuk tecavüzcüleri ile kadın katillerinin teşhir edilerek toplum karşısında o utancı yaşamaları suçun işlenmesinde caydırıcı olacaktır. Adam her haltı yiyor ama kimse görmeden alıp hapishaneye götürülüyor, bu tür suçlarda bu yanlış bir şey; asıl ceza hak ettiği aşağılanmayı alması.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..