Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '12

 
Kategori
İnançlar
 

Kadın erkek bir arada düğün yaparsa, erkekler "deyyus" mu oluyor?

Kadın erkek bir arada düğün yaparsa, erkekler "deyyus" mu oluyor?
 

Öncelikle ‘Deyyus’un ne olduğuna bakalım…

Deyyus: Bir sövgü cümlesi olarak dilimizde yer almıştır. Kişinin eşi veya yakınının iffetsizliğine göz yumması anlamına gelir.

Şimdi ‘Deyyus’ da nereden çıktı diye merak ediyorsanız, hemen söyleyelim, iktidarın uygulamalarından cesaret alan ülkeyi dindar insan yetiştirme çiftliğine(!) dönüştüren zihniyet tarafından kullanılan bir küfür!

Yozgat'ta 17.08.2012 günü Cuma namazı öncesi vaaz veren İl Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül'ün, kadın erkek bir arada düğün yapan, eşi ve kızının düğünlerde oynamasına izin verenlere "deyyus" diyerek, ne kadar çağdaş bir din adamı olduğunu ispatlamış!

Bu din adamının arkasında namaz kılanlar çok mutludurlar sanırım!

Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin, "Mütfü yardımcısının böyle bir açıklama yaptığı yönünde Müftü Nuh Korkmaz bey beni bilgilendirdi. Talihsiz bir açıklama" diye konuşup, adı geçen hakkında her hangi bir soruşturma açılıp açılmadığını söylememiş. Gerçi soruşturma açılsa ne olur, açılmasa ne olur. Yarın üstü kapanır gider…

Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül’ün, Çapanoğlu Büyük Camii’nde verdiği cuma namazındaki vaazı merkezi yayın sistemiyle, kent genelindeki tüm camilerde aynı anda dinlenmiş. Müftü Yardımcısı Yaylagül iddiaya göre vaazda şunları söylemiş:

"Müslüman olduğunu söyleyen, eşi ve kızı düğünlerde erkeklerle oynarken kıskanmayan, ses çıkarmayan kocalar var. Senin kızın, eşin oynarken bakacaksın, susacaksın, sana deyyus derler. Kadın erkek bir arada düğün olmaz bunu yapanlar deyyustur."

Bu sözlerden sonra kimin ‘deyyus’ olup olmadığına halkımızın karar vermesi gerekiyor.

Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin ise gazetecilerin sorusu üzerine, "Bugün ben de cuma namazına gittim. Ama geç gittim, işlerim dolayısıyla vaazı dinlemedim. Mütfü yardımcısının böyle bir açıklama yaptığı yönünde Müftü Nuh Korkmaz Bey beni bilgilendirdi. Bu konuda bir kaç tepki telefonu gelmiş müftlüğe, şikâyet söz konusu olursa değerlendireceğiz. Ancak talihsiz bir açıklama diyebilirim" diye konuşuyor.

Vali Vekili daha ne yapsın değil mi?

Eğer bir şikâyet olursa Müftü yardımcısı hakkında işlem yapacakmış!
Cuma namazı sonrası bazı Yozgatlılar, İl Müftülüğü’ne giderek ve telefonlarla arayarak Mütfü Nuh Korkmaz’a yardımcısı Yaylagül’ü şikâyet etmişler.

Şikâyet etmişler ama bu şikayetler Vali vekiline ulaşmamış. O nedenle Müftü yardımcısına soruşturma yok!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..