Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kadın erkek ilişkisi

Kadın erkek ilişkisi
 

Bir ömrü birlikte paylaşacağın hayat arkadaşınıza maksimum derecede önem veriniz, eğer yuvanızı önemsiyorsanız. Günümüzde erkeklerin evlerini terk etmelerinin nedenlerinden biri' de eşinin evde çok dırdır etmesi olduğunu gördüm. Kıskançlığın zehirli dumanları evliliği boğar.

Karısının kendisine güvendiği bir erkek dik durur, güçlü olur. Bu konuda verilebilecek en çarpıcı örnek Hz. Muhammed (S.A.V.) ile Hz. Hatice’nin bir konuşmasıdır. Günlerce süren ruhi gerginlikten sonra Hz. Muhammed (S.A.V.) eşi Hz. Hatice’ye Peygamberlikle görevlendirildiğini açıkladığında tereddütsüz aldığı cevap şudur: ‘Eğer hakikaten bir Peygamber gelecekse, bu ancak sen olabilirsin’. Evlilikte başarı yalnızca aranan eşi bulmak değildir. Aynı zamanda aranılan eş olmaktır. Eşinizi ‘Aradığım bu değildi’ diye suçlamayın. Acaba onun da aradığı siz miydiniz?

Evlilik gemisinin sert kayalara çarpıp parçalanmasına sebep olan dev dalgalar yıkıcı tenkitlerden başka bir şey değildir. Eşiniz sizi her halinizle görmüş olabilir. Hastalıkta ya da sağlıkta. Ancak bu, onun hala oral hijyene önem vermediği anlamına da gelmemektedir. Chicago’da, Koku ve Tad Tedavisi ve Araştırmaları Vakfı başında olan Alan Hirsch, "Henüz bitirmiş olduğumuz bir çalışmada, çoğunluğunu evli çiftlerin oluşturduğu, uzun süredir birliktelik yaşayan kişilere, eşlerinin ağzılarının tadının aralarındaki yakınlık hissini etkileyip etkilemediğini; etkiliyorsa da hangi tadın en iyisi olduğunu sorduk. Her iki cinstende alinan cevap, naneli tadların kendilerini çok tahrik ettiği cevabını verdiler" demektedir.

İmparatoriçe Katerina da evinde cok yumusak huyluydu. Güçlü bir imparatorluğun bütün tebaasını avucunun içinde tutan, düşmanlarına işkence yapmaktan çekinmeyen, hasımlarını kurşuna dizdiren gereksiz savaşlar ilan eden bu kadin evinde kimseyi incitmezdi. Aşçısının önüne koyduğu yanmış eti bile hiç bir şey söylemeden yerdi. Hatta aşçısına gülümserdi. Catherine dışarıda ne kadar zalimse, evinde de o kadar sabırlı, kibar ve hoşgörülüydü.

Hayatınıza tekrar o aşk dolu eş ilişkisini katabilmeniz mümkün. Tek ihtiyacınız olan, araştırmacıların üzerinde durduğu, içsel sırları yeniden keşfetmek: Gerçek ve insanlar üzerinde test edilen, iki kişi arasındaki fiziksel bağlantıyı canlı tutabilecek gerçekler, basit kucaklaşmalardır. Kırıcı, aşırı, lüzumsuz, yıkıcı tenkitten kaçının. Aksi halde soluğu mahkemede alırsınız.

Kadının mutlu ve evine bağlı olması için kocası tarafından takdir edilmesi gerekir. Katını mutlu eden erkek kendisinin de mutluluğunu sağlamış olur. Şurası bir gerçektir ki, kadınların, uzun süren ön sevişmelere erkeklerden daha fazla ihtiyaçları vardır. Peki ya doğru zamanı ya da eşlerini görmeyi beklemektense, neden kadınlar da önceden zihnen bir hazırlık içine sokmasınlar? İşte kadınlar için bi ipucu: Kocanızın en sevdiği parfümünden bir parça alıp, kulaklarınızın arkasına ve burnunuzun ucuna sürün. Erkek kokularının kadınlar için uyarıcı bir etkisi olduğu artı herkesçe bilinen bir gerçektir. Kinsey Enstitüsünde cinsellikle ilgili araştırmalar yürüten Cynthia Graham, "Tabi ki de eşinizin parfümünü kokladınız diye briden bire tutkuyla dolacak değilsiniz. Ancak bu işlem kesinlikle sizi havaya sokacaktır" demektedir.

Kadın için küçük bir dikkatin büyük değeri vardır. Sevişmeye başlamadan önce bu ise aç olmanız gerekmediği gibi. Bunun yerine rahatlayın ve birbirinizle temasa geçin. Yorgun bir günün ardından birbirinize ayak masajı yapın. Çocukların bakmadığı bir anda birbirinizle gizli gizli işaretleşin. Farkında bile olmadan, arzu dolduğunuzu göreceksiniz.

Amerikan Sex Eğitimcileri, Danışman ve Terapistleri Birliğinin eski başkanı olan Dennis Sugrue, "Korku ve uyarılma beynin aynı merkezlerinden kaynaklanır" demektedir. Yani sizi korkutan bir şey büyük ihtimalle heyecanlandırıp, uyarılmanıza da sebep olacaktır. Sadece sinemada değil, bir çok yerde bu korku ve heyecanı elde edebilirsiniz. Önce hız trenine binip ardından romantik aktivitelerde bulunan bir çift için, yaşadıkları heyecanın bir kısmını yatak odasına taşıyacaklarını söyleyebiliriz.

Kocanızla şakalaşın, geri çekilmeyin, flört etmek kadın vücudunda oksitosin denen bir kimyasalın salgılanmasına sebep olmaktadır. Oksitosin de, romantik ilişkileri destekleyen, iyi hissetmeyi sağlayan bir hormondur. Uzmanlar, oksitosini, uyarılma sırasında yaşanan kıpırtıları meydana getiren kimyasal olarak da tanımlamaktadırlar. Kadınlar doğum, nişan, nikah günlerine büyük önem verirler. Bunların unutulmasını kendilerinin sevilmediği şeklinde yorumlarlar. İçlerinde hakaret kabul edenler de vardır. Erkeklerin eşlerinin doğum günlerini, evlilik yıldönümlerini, benzeri önemli günleri mutlaka ezberlemelidirler. Bunların hatırlanmaması halinde üzülebilecek erkekler varsa, kadınlar bu günleri unutmadıklarını göstermelidirler.

Egzersiz aşk hayatınıza fazladan bir getiri sağlayabilmektedir. Ayrıca kan dolaşımını yavaşlatan aktiviteler de tutku öldürücü özellik taşımaktadır. Sigara ve alkol tüketimi, yağlı ve sağlıksız yiyeceklerle beslenmek, hareketsiz bir yaşam sürmek, vücüdunuzdaki kan akışını yavaşlatacak ve uyarılmış hissetmenizi çok zor bir hale getirecektir. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek cinsel hayatınız için de büyük yararsağlayacak bir yöntem olacaktır.

Eşinizin ve sizin, sağlıklı kalabilmek adına kullandığınız ilaçlar, aranızdaki fiziksel çekimin fişini çeken etkenler olabilir. Bir çok ilacın tutkuyu zayiflatici etkisi olduğu bilinmekte, bunların başında da yüksek tansiyon ilaçları ve antidepresanların geldiğine dikkat çekmek istiyorum. Ağız yoluyla alınan doğum kontrol yöntemleri de bir çok problem yaratabilmektedir. Bir çok kadın, aldıkları doğum kontrol hapının, kendilerindeki arzu ve tutkuyu kısıtladığından yakınmaktadır. Hatta allerji ilaçları gibi zararsız gözüken bir takım ilaçların bile, uzun dönemler boyunca kullanıldıginda sorunlar görülmüştür. Sonuç olarak, eğer yeni bir ilaç tedavisine başladıysanız ve cinsel ilgilerinizde bir azalma olduğunu fark ediyorsanız, hekiminizle görüşüp, karşılaşabileceğiniz zararı en aza indirebilmenin yollarını bulun.

Birçok insan küçük dikkatlerinin değerini takdir etmez. Küçük ihmaller birikir, ortaya koskocaman bir boşanma davası çıkarir. Küçük bir dikkatsizliğin orman yangınına sebep olduğunu unutmamalıyız. Müşterisine kötü söz söylemeyi aklından bile geçirmeyen adam, karısına ağzına geleni söyler. Mutlu olması için karısı ona daha çok lazımdır. Bir kadın, yüz bin müşterinin veremeyeceği mutluluğu verebilir.

Mutlu kalin
Mustafa Ucman

 
Toplam blog
: 92
: 2862
Kayıt tarihi
: 14.01.08
 
 

Hatay-Antakya’da 1963 yılında doğdu. İzmir İmam Hatip Lisesinden sonra 1981 yılında aile birleşim..