Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kadın evlenme teklifi beklerken...

Kadın evlenme teklifi beklerken...
 

Bir ilişki başlar. Kadın da erkekte hoş vakit geçirmek ve mutlu olmak adına çok şey beklemeden-çoğunlukla- başlarlar ilişkilerine. İlişkinin zamanıyla doğru orantılı olarak kadının beklentileri de artar. Yavaş yavaş bir huzursuzlanma, bir tedirginlik duygusu kaplar kadının her yanını. Çünkü aylardır birlikte olmalarına rağmen evlilik kelimesi şakayla karışık bile çıkmamıştır artık o çok sevilen ve bağlanılan erkek arkadaşın ağzından.

İlk zamanlar kız arkadaşlar arasında konuşulan bu konuya, diğerleri kuruntu şeklinde bakar ve içini rahatlatırlar kadının.Ama aslında kadının bu tedirgin konuşmalarıyla hepsi erketeye yatmıştır, ilk fırsatta hala bir teklif gelmezse daha ciddi ve açık açık konuşacaklardır arkadaşlarıyla.

Kadın denen yaratık belirsizliklerden hiç hoşlanmaz. Artık her buluşma onun için bir heyecanlı bekleyiş olmuştur. Acaba o gün bu gün mü diye gider her buluşmaya ve büyük hayalkırıklıkları yaşamaya başlar. Kız arkadaşlar artık el atarlar olaya, işkillenmişlerdir bir kere. Arkadaşlarının bu her buluşmadan yılgın dönüşleri onlarında canını sıkmaya başlar. Artık taktiklerin zamanı gelmiştir. Aslında belki de o da istiyordur ama söyleyemiyordur. Etrafında birkaç arkadaşı nişanlansa evlense o zaman kesin o da isteyecektir. Ama artık birkaç uyarı atışı yapmanın tam sırasıdır. Kollar sıvanır ve taktikler bir bir verilmeye başlar.

Bu planlar ışığında kadın bir ara evlilikle ilgili böyle belli belirsiz bir espri ile erkeği sınayacaktır. İlk hafta bu denenir. Erkek istemiyorsa tabiyki bu espriye ya gülecek ya da rahatsız olup duymamazlığa gelecektir. Ama ilk evlilik konusu kesinlikle üstü kapalı ima edilmelidir. Bir süre bu taktik uygulanır, yavaş yavaş espri açılır,zamanla evlilik kelimesi bile telaffuz edilmeye başlanır. Ama bunun üzerinden de birkaç ay geçer. Kız arkadaşlar alarma geçer ve acil durum toplantısı yapılır.

Erkeğin özendirilmesine karar verilir . Bir arkadaşlarının düğününe ya da nişanına erkek arkadaşla gidilir. Düğünü gören erkek bir anda sevdiği kadınla nikah masasına oturmaya karar verecektir. Bu arada planlı programlı “ eee siz ne zaman inşallah “ soruları da sorulur. Erkek bu nikah masasının ve beyaz gelinliğin büyüsüne hiç kapılmayarak, sorulara da soğukkanlı bir şekilde cevaplar verirse, düğün planı da işe yaramamış demektir.

O zaman sırada kadınların en büyük silahı olan gözyaşı vardır Romantik bir filme gidilir şöyle mutlu sonla bitenlerden. Kız film arasında durup duruken ağlamaya başlar. Ama bir açıklama yapmadan sadece ağlar. Film biter bir kafeye gidilir konu kendiliğinden açılır ve kız gözyaşları arasında sorar “ benimle evlenmek istemiyor musun? “ diye. Erkek eğer evlenmeyi düşünmüyorsa-ki bu kadar süre beklemişse düşünmüyor demektir- kadını avutup konuyu kapatmaya çalışır, çoğunlukla da başarırı. Artık kız arkadaşaların buluşmasını kasvetli bir hava sarmıştır. Erkek kızla evlenmek istemiyordur. Daha sert bir plana geçilir erkek tehdit edilecektir.

Kız bir sonraki buluşmada erkeğe bu belirsizlikten sıkıldığını ve artık yaşının da bu kadar beklemeye veya bekletilmeye müsait olmadığını söyleyerek konuyu açar. Konu kızın kararlı ve sert konuşmasıyla sürer. Eğer evlenmeyi düşünmüyorsa açıkça söylemesi istenir erkekten. Böylece ayrılmaları ve kızın kendi hayatını kurmaya çalışmasına izin verilmelidir. Seven kadın bu durumlarda erkeğin avutucu bir sözüyle yumuşar. Erkek hiçbir şey vaat etmediği halde, etmiş gibi olur. Kadın kısa bir süre de olsa rahatlayarak evine gider.

Bir daha kız arkadaşlar buluşulduğunda genelde kadının nasıl bunları sineye çektiğiyle ilgili ağır bir konuşmayla geçilir. Kadının karakteri sorgulanarak kadın son vuruşu yapması için gaza getirilir. Kadın erkeği sevdiği için ayrılamaz ve kadınla erkek arasındaki bu durum müzmin bir hal alır. Kadın erkeğin bu hallerine çok içerlediği için artık onunla evlilik fikri bile hoş gelmez kadına, erkekte bu kadar zorlandığı için ve nikah masasına itildiği için kışkırtılmıştır ve inatla karşı çıkma durumu baş göstermiştir.

Peki kadın nasıl sabırla bekler erkeğin ona evlenme teklif etmesini ? Bence bekleyemez. Kadının yapısı maksimum bir yıl beklemeye programlıdır. O da arada bir konuşulmak şartıyla. Ama sağlıklı bir ilişki isteyenler ya da evlilik teklifinin güzelliğini yaşamak isteyenler bence susup erkekten gelecek adımı beklemelidir. Yoksa biraz problemli günler onları beklemektedir.

Bana göre bir erkek yukarıdaki bütün taktiklere direnebilmişse, ne sizi bırakıyor ne de size evlenme teklif ediyorsa, sizin onu bırakma zamanınız gelmiş demektir. Çünkü hayatta kararlar çok önemlidir. Evlenmek isteyip istemediğinin kararını bile veremeyen erkek acaba sizin hayatınızı yönlendirebilecek midir?

Sizin de bildiğiniz gibi çok naz aşık usandırır. İyi şanslar Sibel Önal 

 
Toplam blog
: 42
: 6600
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Ben hep yazmak istedim ama hayata sıçrama tahtam beni yazılardan ve yazarak para kazanmaktan çok ..