Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kadın güzelliğinde bitki mi, kozmetik mi?-1/3

Kadın güzelliğinde bitki mi, kozmetik mi?-1/3
 

kozmetik-ruj


Kadınlar… Kendilerine zorunlu kılınan emri yerine getirmeye başladılar. “Güzel olun!” Emir büyük yerden! Uymasanız belki de idam edileceksiniz! Ve Kadınlar bu korkuyla idam edilmemek adına maske takıyorlar, şeklini değiştiriyorlar, kamuflaj boyaları sürüyorlar. Adı bile güzel kadın, zaten güzelken neden “güzel olma” uğruna -parasıyla-kendisine zarar veriyor?

Bir dizi-yazıyla karşınızda olacağım.

Kadınlar! Kendinizi, cildinizi, sağlınızı tehdit eden, yaşlandıran, zarar veren ve bıktıran kimyasal kozmetiklerinizi ve güzellik-bakım alışkanlıklarınızı bir düşünün. Sizin -yoğun iş temposunu bahane ederek- yüzünüzdeki kızarıklıkları, sıkıntı sivilcelerini ya da saçlarınızdaki akları saklamak uğruna, sürüm sürüm sürdüğünüz şeylerin size ne kadar fayda- zarar verdiğinizin farkınızda mısınız? Aynalar belki sabahları size gülüyor ama öğlene doğru yüzünüzün yandığını, başınızın ağrıdığını, aşırı terlediğinizi, sık sık tuvalate çıkıp, fısfıslarınızı sürdüğünüzü, olmadı, sürekli makyaj tazeleyerek, cildinize nefes almayacak şekilde kalkanlar oluşturduğunuzu ve ikindiye doğru nasıl rahatsız olduğunuzun farkında mısınız?

Uzaktan bakılırsa size; evet çok çekicisiniz. Kuaförlerde, meç, yaldız, röfle, gölge vs. Bir de dekolte kıyafet ve sol bacağınıza gönderme yapan kıyafetleriniz. Çok güzelsiniz uzaktan. Ya, sizin kıta sahanlığınıza yaklaşılınca? Daha doğrusu ; Bu durumdan siz rahat mısınız? Bıkmadınız mı, tuvaletlere “güzel görünmek adına” günde kaç kez girip kendinizi tazelemek uğruna yüzünüzü, bilmem nerenizi boyamaktan, fısfıslanmaktan. Aynalar bıktı sizden, doğal kadın göremedim diye. Ama siz bıkmadınız aynalara doğal bir kadın verememekten.

Kozmetik? Elbette ki sağlık olarak onaylanmış ürünlere karşı olmadığım gibi doğal ürünlerin de böyle televizyonlarda sanki mucizevi ilaçmış gibi tanıtımına da karşıyım. Sabah programlarında, aktar ürünleri sanki mucizevi kurtuluş gibi anlatılıyor, medyanın en güvendiği isimlerinin programında. Üstelik hiç bir bilimsel kanıtlanması olmadan. Kim bunları denetliyor, hangi bilimsel bir kuruluş bunlara onay vermiş te siz de bunlara inanarak, yok nane, yok sap, yok saman kökünü kaynat, sonra bir de oynat, 3 günde zayıflarsın, 5 günde hoplarsın! Sıfır beden olup dünya güzeli olursun!

Kozmetiğin pahalı olma aşkı karşısında, bitki türevlerinin halkın karşısında ucuz davranışının çatışmasını da izliyoruz medyada. Bir yandan reklamlarla desteklenen pahalı kozmetikler, bir yandan da tv’ lerde 20-30 liraya mal edilen rakip bitki tedavileri.

Hangisi?

Siz hangisinden yanasınız?

Bu dizi-yazı girişimim, devamında (http://www.ayhandemiral.com/?p=1927 ) olumlu ve sağlıklı getirileri sıralayacak siz kadınlara.

“Her kadın, hissettiği kadar güzeldir.” diyerek, esenlikler diliyorum.

http://www.ayhandemiral.com/
 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..