Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '12

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kadın güzelliğinin analitik açılımı

Kadın güzelliğinin analitik açılımı
 

Kadın güzelliğini endam ile orgazm arasında düşünmemiz gerekir. Birini yok saydığınız zaman (veya gerçekten yoksa) güzel bir kadın söz konusu olamaz. Duygusal, belki ahlaki, utangaç ve paralelinde alnında kâkülü, eşarbını yan bağlamış, baygın bakışlar, salına salına yürür, mavi bluz çok yakışmış enstrümanları önemlidir ama hepsinin altında sıcak bir vücut aranır. Ki hatta çoğuna göre kadın eşit vücuttur.

Benim hayat felsefem bütünlüğü reddeder; parça başına dayanır. Yani bir kadını bana saçları ayrı, gözleri ayrı getirebilirsiniz. Ama insanların çoğu kadın güzelliğinde bütünlüğe önem verir. Bunlara göre kadına ait her şey bir bütünlük içinde anlam ifade eder. Üstelik bu bütünlükte parçaların hepsi güzel ve birbirleriyle uyumlu olmalıdır. Güzelin tarifinde de anlaşamadığımız bu kimseler maalesef çoğunlukta oldukları için kadın güzelliği onların düşüncelerine göre şekillenmiştir. Benim için bir kadının bir şeyinin/bir yerinin güzel olması önemlidir; ama bu zatı muhteremler tanrıça peşindedirler.

Kadında saçlar, gözler, kalça, memeler güzelliğin kare asını oluşturur. Yani bir kadının güzellik açısından değerlendirmesi bunlarla yapılır. Kadını alıp satılan,  zevk unsuru bir meta olarak gören tüccar mantığıdır bu.  Eğer kadını bunlar güzel yapıyorsa saçları, gözleri, kalçası ve memeleri güzel olduğu halde yine de çirkin olan kadınlar neyin nesidir? Bir şeyler daha lazım ama fazla da abartmamak gerek. Konuyu delişmen bakışlara götürürseniz bu işin sonu gelmez.

Kadın güzelliğinde iki unsur önemlidir. İlki çok çirkin diyebileceğimiz bir bölümün olmaması. İkincisi ise çok güzel bir şeyinizin/yerinizin olması. Bilin ki bu çok güzel şeyiniz/yeriniz çirkininizi de örter. Aslında bir kadın için kendi çabasıyla güzel olmak diye bir şey yoktur; bu aslında güzelliği oluşturan unsurları görünür yapmaktır. İstediğiniz kadar güzel olsun görünmeyen şeyiniz/yeriniz yok demektir. Ancak hayali geniş erkekler fantezileriyle sizin görünmeyen yerlerinizi de görünür yaparlar. Ama bunun gerçeğine uyup uymadığından emin olamayız.

Elbise iki yönlü işleve sahiptir. Güzelliğinizi gizler, çirkinliğinizi gizler. Her tarafı kapalı kadının ne kadar güzel olduğunu bir şey görülemeyeceği için bakanların hayali belirler. “Çok güzel” e sahip değilsek “biraz güzel” veya “daha az güzel” de işimize yarar. Kadın da kadınla ilgili kimseler de kadının güzelliğinin peşinden koşmalıdırlar. Bir kadının değerini önce güzelliği belirler.

Kadında “normal” sözcüğü güzelliği ifade etmez. Normal denilen kadının karşısında kimse heyecanlanmaz. Hiç değilse bir şeyinizin/bir yerinizin Wonderfull, olağanüstü olması gerekir. Ya yoksa demeyin 160 parçanızdan (elbise ve takılar dâhil) birisi mutlaka olağanüstüdür. Zaten özellik demek güzellik demektir. Ama bazen mükemmel vücutlar bile yeterli olmayabilir. Gözler farklılık arar. Yarım bardak su olduğu gibi yarım güzellik de vardır; hatta çeyrek, dörtte bir. Bunlarla bile, bunların en azıyla bile karşınızdakini etkileme şansınız vardır; çünkü kadının varlığı, adı bile etkileme nedenidir.

Kadınların çoğu mükemmel olmaya uğraşırlar. Bu hatadır üstelik boşuna bir çabadır.  Çünkü erkekler mükemmel kadını değil kadında mükemmel bir şeyi ararlar. Yani saçlarınızı sadece tarayın ama örneğin kâkülünüze iki saat uğraşın.

Kadın güzelliği sanki elastiki bir şey; bir kadın güzelleşmeye çalıştığı zaman daha fazla güzelleşir. Tabii ki tersi de doğrudur. Maalesef kadında yaş bazen belirleyici oluyor. Ama her şeyi yerli yerinde bir kadının da kaç yaşında olduğunu nüfus cüzdanına bakmadan zor anlarsınız. Yani kadında sorunlu bölgeye geçtikten sonra sorun da büyüyor. Kadın her yaşta güzel değildir. Kırklı yaşlar kadınların altın çağıdır. Bir kadın kırkında güzel değilse hiçbir zaman güzel olamaz. İçinde kadın yoksa hal tavır giyim nasıl olursa olsun etkisi sıfır hatta negatiftir; ama kadın vücudu var hal tavır giyim yoksa kadın yine de güzeldir. Güzel bir vücut çulun içinde bile güzeldir.

Her kadın belli bir çabayla erkeklerin aklını başından alacak hale gelebilir ve aslında kadınların esas görevi budur. Kadınlığı oluşturan vücut bölümleri akıllara durgunluk veren gizemler saklarlar. Kadının bunların üzerinde çalışması gerekir. Değilse güzel olduğu halde kimsenin dikkatini çekmez. Vücut bölümlerini en güzel nasıl oluyorsa o hale getirmek gerekir. Doğal kadın tamam çok çekicidir ama güzellik açısından yarım kadındır. Olgunluk çağından itibaren vücut üzerinde ufak nüanslarla rütuşlar yapmak gerekir.

Manken vücut, atletik vücut, şişman, balıketi… Hiç biri tek başına güzel değildir. Belli oranlarda olmak üzere hepsinin karışımı olmalıdır. İdeal kadın vücudu böyle oluşur; çünkü kadın vücudunun her bölümüne duyulan ilgi farklıdır. Maalesef belli bir yaştan sonra ya da kötü yaşantı nedeniyle daha önce vücut bozulabilir. Ama birden bire vücudun tamamı bozulmaz. 70’li yaşlarda bile kadınların vücutlarının hala güzel kalmış yerleri vardır. Kadın cazibesini çok zor kaybeder. Güzelleşmek için spor yapılması yanlıştır; çünkü spor yapan kadınlar güzelleşmiyor. Zaten olmaması gereken kiloların verilmesi güzelleşme çabası sayılmaz. Güzellikle sağlığı ilişkilendirdiğiniz zaman güzellik biter. Sağlıklı kadın güzel demek değildir. Ancak sağlıksızlık güzelliği etkiler. Sağlıksız hasta bir vücut güzel olamaz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..