Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadın ilişkileri

Kadın ilişkileri
 

Kadınların hayatları boyunca mutlaka çok iyi, çok sağlam kadın dostları da olmuştur, dost gibi gözüküp arkasından dolap çeviren, ayağına çelme takmak isteyenleri de… Hepimizin hikayesinde vardır böyle tecrübeler… Her insanın, ama özellikle kimi kadınların içinde  çokça var olan rekabet, kıskançlık duyguları ,her zaman bir adım önde olma isteği dünya kuruldu kurulalı var. Bu ego düşkünü ve mutsuz kadınlar; çevrelerinde kendilerinden daha üstün, daha güzel,daha yetenekli ve en kötüsü de  mutlu ve kendine güvenli  gördükleri her kadını kurt gibi kemiriyorlar.Bunu da sinsice, gizliden gizliye yapıyorlar. Kadın kadının kurdudur sözü de bundan herhalde!

Elbette ki bu durumun altında yatan sosyolojik, psikolojik pek çok neden var.

Her kadının içine  doğduğu aile, etkileşimde bulunduğu kadın ve erkekler, başına gelen ya da tanık olduğu olaylar, kadının hemcinslerine yaklaşımını belirliyor. Kadınlar erkeklerin egemen olduğu ve onlar tarafından seçilmenin, beğenilmenin önemli olduğunun vurgulandığı bir dünyaya gözlerini açıyorlar. Zaman içinde fiziksel özelliklerini, zihinsel yeteneklerini ve sezgilerini kullanarak,hemcinsleri arasından sıyrılıp,erkekleri etkilemenin ve onların dünyasında var olabilmenin savaşını veriyorlar.

Bir kadın, hem karşı cinsle, hem de hemcinsiyle olan iktidar savaşını erkek üzerinden kurguladı mı, bir başka kadının kendisinden daha güzel, daha başarılı, daha bilgili, daha zeki olmasından ve dolayısıyla erkekler üzerinde daha etkili ve güçlü görünmesinden rahatsızlık duyuyor.

Bu tip  kadınların birbirlerini en çok taciz ettikleri ortamların başında iş ortamı geliyor.İş dünyasında birbirlerinin destekçisi değil,aksine köstekçisi oluyorlar! İş dünyasının elbette ki kendine göre rekabet kuralları var. Ancak rekabet, mesleki başarı ve yetenekler konusunda olamadığında,  işyerinde daha başarılı ya da daha çok göz önünde olan kadının kıskanç hemcinsleri tarafından kuyusu kazılmaya çalışılıyor.Bu sebeple kadın yöneticiler her zaman sayı olarak hem daha az, hem de daha zorlayıcı deneyimlerden geçiyorlar.

Sosyal yaşamda da farklı değil! Bir kadın bekârsa ya da dul kalmışsa önce evli kadın arkadaşları tarafından aforoz ediliyor. Evli ama güvensiz kadınlar, bekar ya da dul olan kadın arkadaşlarını eşleri için potansiyel bir tehlike olarak algılayabiliyorlar.Bu kadınların özel yaşamları daha çok yakın takibe alınıyor ve haklarında olur olmaz yakıştırmalar daha çok yapılıyor.Kadının kişiliği,değer yargıları yok sayılıyor. Evli erkekler, bekar kadınlar tarafından neden daha çok tercih ediliyor dersiniz?  Bir başka kadını alt etme, diğer kadından daha çok tercih edilme duygusu bu kişilikteki kadınlara ayrı bir haz veriyor da ondan…

Evlilik yaşamı da böyle yetişen kadınlar için bir rekabet ortamıdır. Üstün hissetmek, erkeğe hâkim olmak, egemen olmak adına açıktan ya da gizliden bir güç savaşı yaşar ailenin diğer kadın üyeleriyle…   Kayınvalide-gelin, görümce-gelin, eltiler arasında çıkan çatışmaların altında da daha çok bu kıskançlık ve çekememezlik sorunu yatar.

Sürekli kıskançlık duyan ve çekememezlik duygusunu yoğun yaşayan bu kadınlar  iç huzurdan ve öz saygıdan yoksun insanlardır. . Kendisiyle barışık olmadığı, yetersizlik duygusu yaşadığı için  her ortamda  bir başka kadının ayağına takoz koymaktan, eteğini çekmekten haz alırlar.

Bu duygular cehaletten beslenir ve düşük benlik algısından kaynaklanır. Böyle insanlar yalnız başkalarının değil,kendi kendilerinin de kurdudur aynı zamanda.En çok da kendilerine zarar verirler. Bu durum her kadına mahsus değil elbette…Ya da sadece kadınlar böyledir,erkekler değildir diyemeyiz!

Ancak erkeklerde, kadınlar kadar yoğun ve entrikalarla dolu değil bana göre…En azından daha mertçe! Daha göstere göstere!

Herkesin ama özellikle de kadınların arkadaş seçerken; dost olurken, çok daha seçici ve gözlemci davranmalarını önemserim.

Akıllı bir kadının, akıllı hemcinsleri olmalı çevresinde! Çok olmasına gerek yok, hayatınız boyunca böyle birkaç dost edinebilmişseniz şanslısınız. Başkalarıyla ilişkilerinde de dengeli,özgüveni olan,dürüst ve mutlu kadınlardan “kurt” olmaz.

Hem çevrenize,hem de içinize bakın.Varsa böyle “ kurtlar” kurtulmaya çalışın.

 
Toplam blog
: 115
: 830
Kayıt tarihi
: 18.11.12
 
 

1967 yılında İstanbul'da doğdum.Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden 1988 yılınd..