Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '18

 
Kategori
TV Programları
 

Kadın'ın Rüzgarı Ufak Tefek Cinayetler'i Çarptı!

Kadın'ın Rüzgarı Ufak Tefek Cinayetler'i Çarptı!
 

Star'ın en çok güvendiği ve gerçekten de iyi reaksiyon alarak izleyiciyi yakalayan dizisi Ufak Tefek Cinayetler'e son 2 hafta içerisinde bir haller oldu. Özellikle AB ve ABC grubunda sık sık lider olan, sosyal medyada da sık sık ülke gündeminde yer alan Ufak Tefek Cinayetler için rüzgar tersine dönmeye başladı.

Özellikle Fox ekranlarında yayınlanan Kadın ve ATV ekranlarında yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizileriyle müthiş bir rekabet içerisinde olan dizinin son 2 haftada reyting kaybetmeye başlaması, izleyiciyi de kanalı da yavaş yavaş endişelendirmeye başladı.

Big Little Lies ve Pretty Little Liars gibi yapımların yerli versiyonu olarak bilinen dizi başrolde yer alan 4 kadın ve onların eşleri arasında yaşanan entrikalı ve bol gıybetli hikayeyi konu alıyor. Yayınlandığı ilk tarihten beri sosyal medya başta olmak üzere büyük bir ilgi gören Ufak Tefek Cinayetler, bir dönem RTÜK'ten 'çarpık ilişki cezası' aldığı yönünde haberlere konu olmuş ve bu haber izleyici tarafından tepkiyle karşılanmıştı.Şimdilerde ise mevzu reyting kayıpları

Geçtiğimiz hafta yayınlanan bölüm aynı saat diliminde yayınlanan Bayern Münih - Beşiktaş mücadelesinin gazabına uğramış ve dikkat çekici şekilde düşüş yaşamıştı. Aynı zamanda Kadın dizisinin de ciddi bir yükseliş içerisinde olması sayesinde Ufak Tefek Cinayetler rüzgarı biraz duruldu. İşler bu hafta yayınlanan 18.bölümde de kaldığı yerden devam ediyor.

Dizinin geçen hafta yayınlanan 17.bölümü TOTAL grubunda 5.50 reyting ile 7., AB grubunda 9.13 reyting ile 3., ABC grubunda ise 7.91 reyting ile 4.olmuştu. Bu hafta yayınlanan 18.bölüm TOTAL grubunda 5.61 reyting ile 6., AB grubunda 8.79 reyting ile 2., ABC grubunda ise 8.03 reyting ile 3.oldu.

Görüldüğü gibi, AB dışında kalan 2 grupta reyting düşüşü yok. Ama yine de 10 reytingi geçen UTC'nin yeniden 8-9 arasına inmesi ufak bir kaygı yaratıyor.

FOX ekranlarında yayınlanan Kadın dizisi entrika konusunda Ufak Tefek Cinayetler'in gerisinde gibi görünebilir. Ancak Bahar ve Şirin arasındaki gizli savaşın hafta hafta daha da ön plana çıkıyor olması, entrika sayısını arttırınca bu yükseliş ortaya çıktı.

Ufak Tefek Cinayetler elbette tehlikeli bir durumda değil. Ama Kadın ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ile süren bu savaşın ne kadar süreceği ve ne gibi sonuçlar doğuracağı şimdilik meçhul.

İşin özü ; Kadın'ın hafta hafta esişini arttırdığı rüzgar, Ufak Tefek Cinayetler'i çarpmış durumda.

Hastasıyız böyle rekabetlerin.

Aynen devam!

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 

 
 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..