Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '15

 
Kategori
Felsefe
 

Kadın isterse

Bu yazı içinde benimde bulunduğum toplumumum tüm kadınlarına açık bir çağrıdır.:"Cenneti yeryüzüne taşımak için" 
Kadın(insanoğlu),  Havva Annemizin elmayı yemesiyle cennetten kovulmuştur , öylemi, anlatılanlara bakılınca evet öyle, inancımızda bilgimizde bu yöndedir. Havva annemizin yanındaki babamız ağaçtan elmayı koparmışmıdır, bunu Havva annemize vermişmidir, yoksa havva annemiz uzanıp dalından elmayı kendisi koparıpta mı yemiştir, muammadır. Bilinen şu ki havva annemiz bir günah işlemiştir. Babamız günah işlettiği için , azmettirici midir.
Ve bizler cennetten yeryüzüne indirilmişizdir. Yani kadın taaaaa o zamandan suçlanmıştır, cennetten bizi kovdurttuğu için. 
Kıssadan hisseye bide şöyle bakalım derim. Havva annemiz cennettedir ve cennetin o muhteşem güzelliğini görmüş deneyimlemiştir ve kendine şöyle demiştir." Heryer cennet olsa keşke", ve heryeri cennet yapabilmek için bir yasağı çiğnemiştir. Cennetten çıkmak için değil, cennette gördüklerini her yere ulaştırabilmek için. Kadındır, annedir. Çünkü herkes bilir kadının elinin değidiği heryer güzelleşir.
Havva annemiz yasak elmayı yemiştir. Heryeri cennetten bir parça yapabilmek içindir. Gelelim hikayede günah keçisi olan elmaya. Bakalım elma hakkında neler biliriyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki ne alaka.Bende sorarım size neden armut değilde elma. ;) Faydaları mucizeleri saymakla bitmez elmanın,ama bilinen en büyük faydalarından biri kanı temizlemesidir, kan ise candır, kan hayattır.Eskiler neder bilirsiniz, bahçende bir ağaç olsun oda elma olsun.
Yani demem o ki, elmanın yenmeside, cennetten kovulmakta, ütopiktir. İşin sırrı cennet güzelliğinin bir kadın eliyle her yere taşınmasıdır.
Şimdi gelelim bize,biz kadınlara.  Toplumumuzda şikayet ettiğimiz neler varsa , neler bizlere üzüntü, mutsuzluk, acı , gözyaşı veriyorsa, biz hepsini değiştirebiliriz. Nasıl mı  , inanarak, isteyerek ve en önemlisi Yaradan'ın bize bahşettiği içimizdeki o sonsuz güçle. 
Nerden mi başlıycaz, güzel görmekle başlayacağız, 
Önce kendimizi....
 
Toplam blog
: 5
: 65
Kayıt tarihi
: 07.08.12
 
 

Kitap okumak, koşmak, bisiklete binmek sevdiğim şeyler ..