Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kadın Milletvekillerimiz ne yapar?!

Kadın Milletvekillerimiz ne yapar?!
 

www.medyafaresi.com


Uzun zamandır kadın vekillerimizin neler yaptıklarını merak etmekteydim. İnternet sitelerinden kısa bir araştırma yaptım. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 49 kadın milletvekili mevcut. 30 vekil ile çoğunluk iktidar partisinde olduğu için öncelikle onları araştırdım ve elbette kadın bakanları ilk sıraya aldım. İşte benim tespitlerim:

Nimet Çubukçu (İstanbul); Şıklığı ve incileriyle en popüler olan bakanımız. Eskinin Kadın ve Aileden Sorumlu, şimdinin Millî Eğitim Bakanı.Döneminde SHÇEK’e bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında tecavüz ve şiddet vakalarının artmasıyla çok fazla gündeme gelmiş…Özellikle Saray, Batman ve Malatya Çocuk Yuvaları’nda yaşananlar günlerce basını işgal etmiş!.. Yine o dönemde evlenme yaşının 14’e çekilmesi! Önerisi günlerce tartışılmış!..

MEB koltuğuna oturunca “okulların yerel yönetimlere verilmesi” konusunda kolları sıvamış!.. Unutmadan Sayın Bakanımız, Emine Erdoğan’a yakınlığıyla biliniyor…

Selma Aliye Kavaf (Denizli); Ne yalan söyleyeyim ben adını Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan olunca duydum. Daha çiçeği burnunda bakan iken Mardin Bilge Köyü katliamı gerçekleşti. Ve Dakka bir gol bir; Gaziosmanpaşa’da tecavüz vakası… Gerçekten şanssız bir bakanımız…Şimdilerde Ermeni Hastanesi Vakfı`na ait huzurevi başta olmak üzere şefkat… ziyaretlerini sürdürüyomuş!. Sık sık Denizli’yi ziyaret ediyor, tarikat yemeklerine katılıyormuş!.. Son olarak AİHM’nin kadına yönelik şiddetle ilgili Türkiye hakkında verdiği karara itiraz edeceklerini söylemiş!.. Kadının kadına ettiğini…

Güldal Akşit (İstanbul);Eski kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı. AKP’ nin ilk kadın bakanı.Görevden alındıktan sonra “ben artık acemi bir vekilim” demiş!..

Edibe Sözen (İstanbul); Geçtiğimiz yıl “Gençleri Koruma Kanunu “ çalışması nedeniyle Başbakan’la ters düşmüş!... Yazılanlar o ki başbakan ile arası pek iyi değilmiş!..

Fatma Salman Kotan (Ağrı); Özel hayatında yaşadığı sıkıntılarla Başbakanı çok hüzünlendirmiş!

Ayşe Akbaş (Balıkesir) ; Bol bol memleketini ziyaret edip, köylü kadınlarla birlikte gözleme pişirmiş ve “Yörük kızı” seçilmiş!..

Canan Kalsın (İstanbul); Diğer AKP’li kadın vekillere İstanbul Turu düzenlemiş!..

İlknur İnceöz (Aksaray) ;“Başörtüsü yasağının insan haklarını ihlal eden sınırlayıcı ve kısıtlayıcı bir yasak olduğunu” ifade etmiş!..

Canan Candemir Çelik (Bursa); Bursa'nın Gürsu İlçesinde Köylülere Seracılığı Anlatmış!..

Fazilet Dağcı Çığlık (Erzurum); 4 dil bilen vekilimiz İsviçre’de yaşarken Milletvekili seçilmiş!..TBMM’ de İsviçre plakalı bir araç ile geliyormuş!.. Eşi de Başbakanlık Müşavirliği"ne atanmış!..

Fatma Şahin, (Gaziantep); “Feminizm” konusunda yaptığı açıklamalarla şimşekleri üzerine çekmiş!..

Özlem Müftüoğlu (Gaziantep) ve İlknur İnceöz (Aksaray); Deri ceketleri ile şıklık yarışına çıkmışlar!..

Çağla Aktemur Özyavuz (Şanlıurfa); Meclis ara verince yöresine gidip tarlaların arasına dalmış. Okula gönderilmeyen kız çocuklarını arayıp bulma işine dört elle sarılmış. Harran Ovası’na tatil köyü yaptıracağı müjdesi vermiş!.. Kutlamaya değer…

Öznur Çalık (Malatya);Organlarını bağışlamış! Malatya’nın sorunlarına gömülen vekilin bu konuda ne kadar başarılı olduğunu ise Malatyalılara sormak gerek!..

Gönül Bekin Şahkulubey (Mardin); Vekilimizin eşi Bayındırlık Bakanlığı Müşavirliği`ne atanmış!..

Fatma Seniha Nükhet Hotar Göksel (İzmir);Yemeklere katılıyor, Malatya’da düğün salonu açılışı yapıyormuş! İzmir’in suyundaki yüksek arsenik ve belediye hizmetlerini masaya yatırmış, Çeşme Turizmi’ne ve balık çiftliklerine el atmış durumda…Sonuçları mı?! İzmirli’lere sormak gerek…

Azize Sibel Gönül (Kocaeli); Şehidimizin cenaze törenine katılmış!..

Ayşe Türkmenoğlu (Konya);72 yıl aradan sonra Konya’nın Meclis`e gönderdiği ilk kadın milletvekili. Elinde taşıdığı “ zikirmatik” nedeniyle “zikirmatikli vekil” olarak da anılıyormuş!..

Mesude Nursuna Memecan (İstanbul); Kamuoyu onu karikatürist Salih Memecan`ın eşi olarak ve “10. Yıl Marşı’nda geçen demirağları benim dedem ördü” sözleriyle tanıyormuş!

Özlem Piltanoğlu Türköne (İstanbul);Meclis’te yaptığı konuşma da türbana “bez parçası” dediği için bir hayli eleştiri almış!.. Kardeşinin düğününde de dekolte kıyafetiyle dikkatleri üzerine toplamış!..

Ayşenur Bahçekapılı (İstanbul);Yıllardır sol kimliği ile tanınıyormuş! Hedefi Sivil Anayasa imiş! Aynı zamanda da Hrant Dink Duyarlılık Grubu`nda yer alıyormuş! 301. Madde’nin kaldırılmasından yanaymış!..

Halide İncekara (İstanbul); Meclis’te Milletvekillerine yönelik suçlamalara ilişkin 1 yazılı soru önergesi vermiş. Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Lideri Yazıcıoğlu için duygu dolu bir şiir yazmış!..

Aşkın Asan (İstanbul); Babaların zorla doğuma girmeleri konusunda öneri vermiş! Geçtiğimiz gün de gençlerle kolbastı oynayarak herkesi şaşkına çevirmiş!

Fatoş Gürkan (Adana); “İmam nikâhlı eşe tazminat yolunun açılması” düzenleme önerisi için “kadınların aleyhine gibi değerlendirmenin doğru olmadığını” savunmuş!..

Diğer AKP’ li kadın milletvekilleri konusunda tanıtımlarından başka bir şey bulamadım. CHP, MHP, DTP ve DSP’li kadın milletvekillerini de başka bir yazım da araştırma konusu yapacağım.

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..