Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Kadın pedi ve Allah...

Kadın pedi ve Allah...
 

Görsel, www.Annekaz.com' dan alınmıştır.


Bu gün birkaç arkadaşla buluşup sohbet ettik. Kendisi bir öğretmen olan arkadaşım ilginç bir olay anlattı. Olaydan o kadar etkilenmişti ki bu ses tonuna yansıyordu. Duyunca ben de çok etkilendim ve paylaşmak istedim…

Olay,  Anadolu’muzda bir ilin Anadolu Lisesinde geçiyor.

Arkadaşımın bu okulda bir yeğeni okumakta, yatılı kız öğrenci. Okula ait yurtta kalıyorlar. Yuvalarından ayrılmış, aynı yaşlarda arkadaşlarıyla birlikte zaman zaman aralarında eğlenerek ve çokça da ders çalışarak zamanlarını geçiriyorlar. Her birinin ayrı idealleri var.

Bu arada çocuklara ders çalıştırma bahanesi ile de haftada bir kere “ablalar” olarak adlandırılan bir grup yurda gelmekte. Bu ablalar ders çalıştırırken arada hayat(!) dersi de  vermeyi ihmal etmiyorlar.

Yine böyle bir günde kız öğrencileri toplayıp “Siz hangi marka ped kullanıyorsunuz” diye sorarlar. Kızların her biri bir marka adı verir. Çokça da,  “Marka adı ürünün önüne geçen”  bir marka söylenir. Kadın pedi denilince akla ilk gelen marka. Bunu ben burada zikretmesem de, okuyucunun anlayacağından şüphem yok.

Bunu duyan ablalar hemen harekete geçerler. “Bakın kızlar, siz bilmiyorsunuz ama bu kullanmış olduğunuz ürünün içinde gizlenmiş bir halde ‘Allah’ yazısı bulunmakta. Sakın bir daha bu ürünü kullanmayın. Hadi bakalım, kimde varsa hemen çıkarsın ve şu çöpe atsın. Bundan sonra da  falanca marka pedi kullanın” derler. Çocuklar korkarak hemen gidip pedlerini çöpe atarlar.

Allah aşkına bu nasıl bir kafadır. Dilinize doladığınız Allah bir gün sizi öyle bir çarpacak ki neye uğradığınızı şaşıracaksınız. Utanmadan, sıkılmadan yalan söylüyorsunuz. Marka olmuş bir ped firmasının işi gücü kalmamış da gizliden gizliye pede Allah yazısını işleyecek ha. Bu firma yetkilileri “Psikopat”mıdır?

Yapmayın Allah aşkına, bu genç beyinleri, sizin kendinize yakın bulduğunuz firmanın kazanmasını teşvik için, başka bir firmayı kötüleyip Allah’la korkutmayın. Allah’ı, kirli ticari ilişkilerinize karıştırmayın.

Yıllar önce Anadolu’da siftah yapan bir esnaf, siftah yapmayan arkadaşına gönderirmiş gelen müşterisini o da siftah yapsın diye. Ne oldu bize? Göndermek şöyle dursun, yıkmak için el birliğiyle uğraşmaya başladık üstelik işin içine bir de Allah’ı katarak…09 Mayıs 2012

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..