Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadın sexi olsun (2)

Kadın sexi olsun (2)
 

Erkekler akıllı kadınlardan hoşlanmazlar mı?

Biz hatayı burada yapıyoruz işte. Kadını ve erkeği genellemekle en büyük hatayı yapıyoruz.

Her kadın-erkek aynı değildir. Erkek, akıl yerine güzelliği tercih edebilir. Sağlıklı düşünen bir kadın, erkek akıllı kadından hoşlanmıyorsa neden salağa yatsın... Bunu yapması için aklından zoru olması gerekir.

O zaman herkes hangi tarz kadın ve erkekten hoşlanıyorsa gider onu bulur.

Akıllı kadından hoşlanmayan erkek var mıdır? Vardır

Bu durumu kabul eden kadın var mıdır? Vardır

‘Erkekler akıllı kadınlardan hoşlanmazlar‘ mantığı kadının kafasına nasıl yerleşmiştir?

Erkeklerin bazıları ;soru sormayan, araştırmayan, okumayan, yargılamayan, para harcamayı dünyanın en bulunmaz nimeti sayan, lüks ve zevkin kendini doyurduğu kadınlarla birlikte olur. Bu birlikteliklerdeki kadınlar, para olduğu sürece dünyanın en mutlu kadınlarıdır. Onlar için para olduğu sürece dünya tozpembedir.

Aklını hep ön planda tutan kadın çok mutlu kadın değildir: Hoş olmayan şeyleri görür, yargılar. Para onun için amaç değil araçtır ve tek başına onun için mutluluk kaynağı değildir.

Bir başka kadın modeli; Anadan Ata'dan kalma bütün bildiklerini uygular. Öncelikle de, ‘erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer‘ sözünü gerçek sanır. Çünkü öyle öğretilmiştir, öyle görmüştür. Zanneder ki, erkeğine aşçı kıvamında yemekler hazırlayınca, erkek dünyanın en mutlu erkeği olacak, onu el üstünde tutacak.

Ahlak yargıları vardır, yine anadan atadan kalma değişmeyen. Yolda yürürken erkeğinin elini tutmayan, koluna girmeyen kadınlar var. Öpüşmek bile ayıptır.

Erkeğine kul köle olur ama erkek gider, kendisine hiç benzemeyen bir kadınla onu aldatır. İşte o zaman aklını hep ön planda tutan kadın saf saf düşünür, ‘nerede hata yaptım‘ diye. Sonra da cevabı kendince bulur.

‘Kadın güzel olsun seksi olsun, başka birşey gerekmiyor demek ki erkeklerin gözünde...‘

Olaya böyle bakınca kadının düşüncesi haklı gibi görünse de, durum bundan ibaret değil. Hep öğretilenlerle yaşamak, üstüne birşey ilave etmemek, duyguları istekleri yok saymak, aklın ve becerinin herşeye yeteceğini düşünmek, romantizmden seksten uzaklaşmak, kendini ev işlerine ve çocuklarına adamak, erkeği başka arayışlar içine itebilir.

Kadın için en güzeli; aklını, duygularını ve güzelliğini aynı anda kullanabilmektir. Yürürken sakız çiğneyebilmek gibi.

Teoride kolay gibi görünse de, pratikte bunu başarmak zahmetli olabilir.

Bu da zahmetli bir konu zaten.

SIKILDIM...

İyi bayramlar...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..