Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '13

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Kadın sorunu yoktur, sorun erkeklerdir

Kadın sorunu yoktur, sorun erkeklerdir
 

Kadın ve günü


Ülkemizde kadın sorunu yoktur, erkek sorunu vardır.

Kadınlar çözümcü insanlar, çözüm üretip çözümü sağlıyorlar. Kadın çalışan gücü bitene kadar emek veren, üreten yapıcı olan,  büyük bir özveri ile mücadele eden insanlar.

Kadınlar, bakışlarının yanlışlıkla birine takılacağı ve bundan ötürü rahatsız edileceği korkusuyla yolda hep dümdüz yürümek zorunda kalan, bu yüzden etrafını göremeyen kadınlar.
Kadınlar günü sağ salim bitirdiğinde buna sevinip o günü kutlayan kadınlar.

Bir iki güne sıkıştırılıp, herkesin bu konu ile ilgili vaadlerde bulunup, süslü laflar edip, çözüm bulunmadan daha sonra unutulup giden duygu ve düşünceler. Toplımsal kanayan yaraya çözüm üretilsin , gerçekten çözüme kavuşturulmak isteniyorsa kadınlardan destek alınsın.

Erkeğin zihniyetini, kafasını değiştiremezsek bu sorun çözülemez. İnsanların varlığından itibaren başlamış ve günümüze kadar gelmiştir. Nasıl kiz çocuğu doğdğunda diri diri toprağa gömülüyorsa, günümüzde de değişen olmamıştır.

Erkekleri de kadınlar doğuruyor. Cinsler arası bir eşitsizlik değil bu , sınıflar arası bir eşitsizlik. Bu nedenledir ki birbirimizi eğitelim. Çocuklarımızı yetiştirirken bilinçli yetiştirelim ki, önce kendisine saygı duysun, sonra karşısındakine saygı duysun. Erkekler kendilerini zayıf, yetersiz ve güçsüz hissettiğinde bu eksiklerini kapatmak için karşı cinse saldırıyor.

Toplumda kadına gösterilen değer, evladına, torununa, onun torununa yani gelecek kuşaklara gösterilen değerdir.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE, KADIN CİNAYETLERİNE, CİNSİYET AYRIMCILIĞINA, HEM EVDE HEM İŞTE SÖMÜRÜLMEYE, KÖTÜ ÇALIŞMA KOŞULLARINA artık son diyorum,

Herkesin kadınlar günü kutluyorum.

 

 
Toplam blog
: 137
: 2242
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

05 Ekim Ankara doğumluyum. Okumayı, yazmayı, insanları dinlemeyi seviyorum. Kişisel blogumda her ..