Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '17

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Kadın varsa umut var

Kadın varsa umut var
 

Bilirsiniz; bir işin içinde kadın varsa o işin rengi de bir başka oluyor, lezzeti de. 
Daha nazik dokunuşlar, daha duyarlı davranışlar, daha heyecanlı bakışlarla donanıyor her şey. 
O minik dokunuşlar ile oluşan ortamdan, o işe kadın eli, hâttâ anne eli değmiş olduğunu anlıyor insan.
Evine titizlendiği kadar titizleniyor yaşadığı her mekâna kadın, çocuklarının üzerine titrer gibi titriyor gördüğü her evlada, ailesine verdiği değer kadar değer veriyor tüm çevresine.
Adeta tüm çocuklar onun, tüm kadınlar kendisi, tüm aileler ona ait.
Kadın biliyor ki zorluklarla yaşayan ailelerin fertleri ile hiç olmadık bir yerde kesişecek. Gün gelecek görmezden geldiği hayatlar ile hiç ummadığı bir biçimde yüzleşecek. 
Mağdur bir kadın ve mağduriyet içinde büyümüş çocuklar ile kim bilir hangi şartlarda karşı karşıya kaldığında, işte o gün dengeler değişip şartlar eşitlenecek.
Hep görmezden gelinmiş ve kaybedecek bir şeyi olmamış bir insanın elinde kaba güçten başka bir şey olmadığını düşünürsek, işte o karşılaşmada karşısına sadece "kaba güç" dikilecek...
Kadın bunu bilir ve bu riski azaltmak için çabalar hep.
Konu komşuyu gözetir, çoluk çocuğu gözetir, annelik içgüdüsü ile çevresindeki hayvanları gözetir, gözetir ki kimseden zarar gelmesin ailesine.
****
Tek tek verilen bu mücadeleler kadınların hep birlikte hareket etmeye başlamasıyla daha da güçleniyor elbet. Sosyal kurumlar gittikçe çoğalıp, büyüyüp ve daha fazla insana kucak açıp, daha fazla mağdura çare olur hale ulaşıyor.

Dün Gönlüferah Otel'de katıldığım bir tanıtımda söz konusu yine böyle bir birliktelik idi.
Nar Medya bünyesinden yayınlanan Kadın Aktüel Dergisi tarafından "Kadın ve Umut"temalı bir sergi düzenleniyordu ve bu sergiden elde edilecek gelir, doğru bir adres olarak Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği'ne aktarılacaktı. 

Serginin detaylarına gelirsek;
27 Şubat 2017 - 6 Mart 2017 tarihleri arasında Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB)yerleşkesinde düzenlenecek olan sergide, Bursa Güzel Sanatlar Birliği Derneği'nden ve haricîlerle birlikte toplam 50'den fazla kadın sanatçı cam, seramik, heykel ve resim sanatından ürettikleri ve bu projeye hibe ettikleri eserlerini sergileyecekler. 

Ayrıca 5 kadın konuk sanatçı da etkinliğe söyleşileri ile destek verecek. 
Konuklardan Sanatçı Esra Çubuk "Sanatta Kadın ve Umut", Okutman Evrim Sırmalı "Kadın ve Sanat", Yazar Gonca Elmas "Gelecekteki Erkeği Eğitmek", Dr. İlay Yılmazlar "Umut Çocuğumuzundur", Prof.Dr. Nazan Erkmen "Atatürk, Kadın ve Sanat" ve Psk. Belgin Altop "Kadın ve Umut" üzerine sohbet edecek.
Sergi; 27 Şubat günü saat 16:00'da başlayacak sohbetlerin devamında saat 18:00'de ziyarete açılacak ve 6 Mart'a dek ziyaret edilebilecek.

Tanıtım etkinliğinin sonunda Nar Medya ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği arasında birprotokol imzalandı ve bu güç birliği yapılan akid ile perçinlendi.

Bu güzel projeyi sizlere duyurarak projeye katkı koymak benden, satışa çıkarılacak eserler arasından gönlünüze yatanı satın alarak katkı koymak sizden...

Bursa Güzel Sanatlar Birliği Derneği Başkanı Ayfer Demircioğlu'nun dediği gibi: 
"Eser hibe etmek bir şey değil, yeter ki satılsın ve yeter ki bu çabalar yerine ulaşsın!"
****
Demem o ki;
Doğanın doğurganı, doğanın anası, doğanın sevdalısı kadın asla pes etmiyor.
Kadının, hele de kadın ve sanatın olduğu her yerde umut hâlâ devam ediyor...

 
Toplam blog
: 336
: 333
Kayıt tarihi
: 22.03.16
 
 

Bursa / Karacabey Lisesi / 1979 ..