Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kadın ve Bakım

Kadın ve Bakım
 

Kadın ve Bakım


Bir kadının elleri bütün vücudunun göstergesidir. Bakımlı, temiz ve mutlaka renkli olması gerekmektedir. Her giysisine uygun ve alımlı ellerini beden dilini kullanarak yansıtması kadınların en temel özelliklerindedir. Tabii, nerede ve nasıl kullanılacakları konusunda mutlaka trend takibi yapılmalıdır.

Ojeler ve Dansları
Çeşitleri her geçen gün artıyorken onları kullanmamak bir kadına asla yakışmayacaktır. Bütün renklerin kullanılacağı yerler ve tamamlayıcıları vardır. Onları doğru kullanmak bir kadının trend konusunda ne kadar başarılı olduğunu gösterir.

Özellikle tercih ettiğimiz kırmızı ve siyah renk ojeleri mümkün olduğunca belli zamanlarda kullanmaya özen göstermeliyiz.çok fazla canlı ve neon renklerden uzak durmak da fayda var. Onların nadir ve gerekli yerlerde kullanılması çevrenizdeki insanların bakışlarınızı daha çok üzerinize çekmenizi sağlayacaktır.

Bakımsız ve ojesiz eller asla mutlu bir kadına yakışmayacaktır.

Kırmızı Oje ve Kadınlar
Hayatımızın en zor sınavı sanırım kırmızı oje sürmek ve çıkarmaktır. Öncelikle kırmızı ve eş renklerini her zaman kullanabilirsiniz, her hangi bir tercih ayrımı yoktur. Ancak eskisi kadar trend olmadığını belirtmek isterim. Genelde tek ve baskın renkler giydiğinizde kullanırsanız daha çekici bir sonuç yaratabilirsiniz.

Sürmeden önce altına cila uygularsanız hem sürerken dağılmasını hem de çıkartırken bulaşmasını engellemiş olursunuz. Ayrıca bunu bütün koyu renklerde uygulayabilirsiniz.

Canlı bir kırmızı yerine daha koyu ve baskın eş renklerini tercih etmenizi tavsiye ederim.

Artık Tırnaklar Daha Neşeli
Tek renk oje kullanımlarının yerini artık desenli tırnaklar alıyor. Trend günümüzde çok çabuk değişiyor ve takip etmekte zorlanabilirsiniz. Tercih meselesi olarak görünse de eğer gündeme ayak uydurmak istiyorsanız bir kerelik bile olsa denemelisiniz. Belki de çok seveceğiniz sonuçlar çıkabilir.

Pastel tonlarında kullanılan bütün neşeli desenler içerisinden mutlaka size de hitap edecek modeller çıkabilir. Çiçekli, kalpli, bazen çizgi film karakterli ve bazen de çok sert ve anlaması güç desenler ile elleriniz ile beraber hayatınız da neşelendirebilirsiniz.

Tırnaklarınız Parıldasın
Eğer desenler dikkatinizi çekmiyorsa ve hem ışıltılı hem de sadelikten yanaysanız o zaman parıldayan tırnaklar tam sizlik… Kullanacağınız bütün renklerin üzerine uygulayabileceğiniz simler ile görüntünüze bir kat daha ışıtıltı kazandırabilirsiniz.

Hangi rengi tercih ederseniz kullanacağınız simin o rengin üzerinde görünecek bir renk olmasına dikkat edin. İri taneli olanlar ne yazık ki trendini kaybettiği için artık  daha ince simleri tercih ederseniz modanın tam ortasında bulursunuz kendinizi…

Parıldamak için abartıya gereksinim duymanıza gerek yok, sakin uygulamalar ile ışığınızı hep parlak tutabilirsiniz.

Tırnaklarınızın Bakımı
Bakım denilince aklınza ilk gelen uygulama manikür olmamalıdır. Manikür, belirli aralıklar ile sağlıklı ve temiz görünmesini istediğiniz tırnaklarına yaptırmanız gereken bir uygulamadır. Taze ve canlı görünen tırnaklara sahip olmak için ise daha doğal yollar ile onları beslemelisiniz.

Öncelikle manikür öncesi ya da sonrası fark etmeksizin sirkeli ve ılık suda ellerinizi yarım saat kadar bekletmeli ve çıkardıktan sonra sadece soğuk su ile durulamalısınız. Daha sonra ellerinizi yumuşatmak adına mutlaka nemlendirici uygulaması yapmalısınız. Ayrıca bunu yaparken sirke yerine bal ve limonda kullanabilirsiniz.

Süt ve yoğurt ile de daha yumuşak ellere sahip olabilirsiniz.

Taze Eller İle Canlanın
Yumuşak ellere sahip olmak istiyorsanız mutlaka tek bir nemlendirici ile değil, çeşitli özellikleri olan nemlendiricileri kullanmalısınız. Fazla aromalı olanlardan uzak durmalı ve özellikle zeytinyağı içerikli olanları tercih etmelisiniz. Nemlendiricinin yanı sıra el sütü ya da vücut sütü de uygulayabilirsiniz.

Ayrıca bu uygulamayı yaparken tırnaklarınızın dipleri ve etlerini de unutmamalısınız. Özellikle manikür öncesinde bir çok kez ve manikür sonrası hemen uygulamak daha taze görünmelerini sağlayacaktır.

Manikür ve Eller
Kadınların temiz ellere ve tırnaklara sahip olabilmesi için manikür zamanlarınızı mutlaka takip etmelisiniz. Tırnakların alıştığı süre sonunda onlarda zamanın geçmesinden etkilenebilir ve yeni takvime uyum sağlayamayabilirler.

Manikür uygulayacağınız yere mutlaka kendi setiniz ile gitmelisiniz. Oluşabilecek kanama durumlarında başka kişilere uygulanan setler ile yaptıracağınız manikür sağlığınızı tehdit edebilir. Ne yazık ki bu tarz bakımlarda rastlanabilecek hastalıklar çok fazladır.

Sağlıklı, bakımlı ve temiz eller için manikür zamanlarınızı aksatmayınız.

Sağlıklı Eller İçin
Ellerimiz gün içerisinde o kadar çok kullanıyoruz ki bedenimiz de en çok hasar gören yerlerden biri oluyorlar. Suda kalıyorlar, havanın sıcak ve soğuğuna mahkum oluyorlar ve hepsinin sonucunda neredeyse yaşlanmış oluyorlar.

Bunları önleyebilmek adına ellerinizi yıkarken sağlıklı sabunları kullanmalı ve sonrasında mutlaka nemlendirmelisiniz. Ayrıca yaz ve kış için ayrı nemlendiriciler kullanmaya da özen göstermelisiniz.

Kurumuş Eller İçin
Her kadının çantasında bulunması gereken belli başlı eşyalardan biri de nemlendiricidir. Cilt yapınıza uygun olan nemlendiriciyi seçmeli ve mutlaka yanınızda bulunmalıdır. Gün içerisinde kurumalarına fırsat vermeden her seferinde uygulama yapmalı ve bunu yaparken iyice emmesi için yuvarlak hareketler ile masaj yaparak uygulamalısınız.

Cildinize ufak hareketler ile yapacağınız her dokunuş hücrelerinizi canlandıracağı için daha gergin bir tene sahip olabilirsiniz.

Kadının Bakımlı Olması
Biz kadınların her an ve her şartta bakımlı olması gerçeği yıllardır sürmektedir. Sadece ellerimiz değil, ayaklar, vücudumuz ve saçlarımızda uygun bakımlar ile tazelenmelidir.

Kadınlığınızı unutmadan, her an ışıldayın….

 

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..