Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '09

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Kadın ve cinsel sorunlar

Kadın ve cinsel sorunlar
 

Yaşamın en büyük zevlerinden biridir cinsel hayat. Hiçbir ters etkisi olmayan bir doğal mutluluk dopingidir. Her insanın yaşaması gereken bir ihtiyaçtır sevgilisi ya da eşiyle.Her dönem farklı bir güzellikte yaşanır.
İlk cinselliğe adım atılan 20’li yaşlar, henüz cinselliği tanıma aşamasıdır. Bunu takip eden 30’lu yaşlar kadının artık kendi bölgelerini çok iyi tanıdığı neden zevk alıp, neden almadığını anlamaya çalıştığı dönemlerdir. 40’lı yaşlar ise olgunlaşmanın dorukları ve cinselliğin doruklarına ulaşıldığı dönemdir kadın için. Sağlıklı bir kadın, 20 - 40 yaşları arasında haftada ortalama 1 - 4 kez cinsel ilişkiye girebilir.. Bu oran, kadından kadına değişebilir. Hatta aynı kadında farklı zamanlarda, başta stres olmak üzere, çeşitli faktörlerden dolayı, ilişki sıklığı geçici olarak artar ya da azalır.Yine kişilik yapısı olarak bazı kadınlar cinselliğe aşırı düşkün olurken, bazılarına göre cinselliğin önceliği alt sıralarda yer alabilir Burada önemli olan, kadının cinselliğe olan arzusundan memnun olup olmadığı tabii ki. Ancak her dönem kendine özgü sorunları da beraberinde getiriyor!

20 li yaşlarda cinselliğin tam olarak öğrenilmediği yaşlardır genellikle ve pek çok sorunla karşılaır kadın. Kendini tam olarak tanımadığı için, ilişkisinde de yetersiz oluğunu düşünür.Yıllar geçtikçe ve uyumlu bir beraberlik sürüyorsa kendi bedenini tanıyan, zevk aldığı noktaları bilen kadın daha fazla zevk almaya ve vermeye başlar.

Cinsel ilişkiden zevk alabilmek için hem kadın hem de erkeğin belli bir tecrübe edinmeleri gerekiyor. Elbette bunun yanında eşlerin birbirlerini çok iyi anlamaları ve sevgi… Diğer temel nokta ise 'orgazm'. Ancak tam bir birleşme sırasında ulaşılan vajinal orgazmı yaşamak, hangi yaşta olursa olsun zor. Bunun nedeni ise çok basit; vajinal mukoza çok duyarlı bir bölge olmadığı için ön sevişme çok kısa tutulur ya da aceleye getirilirse, kadının doyuma ulaşması zorlaşır . Bu durumda kişi kendini sağlıksız, yetersiz ya da şanssız hissedebilir. Bu konuda biraz daha rahat olmalı ve orgazmı kafada büyütmemelidir.. Orgazma takılmak sorunları arttırır. Çünkü beyini bu yönde odaklarsanız, zevk alma ve doyum da zorlaşacaktır. Bu da cinsel yaşamınızda büyük bir problem olarak ortaya çıkacak hatta eşinizin sizden soğumasına bile neden olabilecektir.

Cinsel istek bozukluğu da kadınlarda çok fazla görülen bir sorun. Çok fazla hayaller kurmak, fazla masturbasyon yapmak, sürekli bu tür filmler izlemek kadında cinsel istek sorunlarına yol açabilir. Her şeyi ölçüsünde tutmak, kendini fazla sıkmamak ve eşle bir bütün olarak zevke ulaşmak en doğal ve en kolay olanıdır. Kendini izlediği filmlerle özdeşletirmeye kalkan pek çok kadın bu bozukluk olan sorunla mamafih karşılaşabilir.

Kimi kadınlarda ise, cinsel isteksizlik yer alır. Sevişme sırasında kuruluk, uyarılmama, bedeninde değişikliğin olmaması kadının psikolojik yaklaşımından ya da eşin tutumundan kaynaklanır. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, sevgiyi, ve beğeniyi hisetmeyen kadınların bir çoğu bu sorunu yaşar. Bunun yanı sıra kullanılan ilaçlar, hormonal bozukluklar da bunun nedenlerinden olabilir. En büyük neden ise toplumsal olan aileden gelen tabular yüzünden kadının çektiği cinsel sıkıntılardır. İçindekini bir türlü anlatamayan, yanlış anlaşımaktan korkan kadın, cinselliği bastırmak durumunda kalabilir, geçmişte aieden aldığı baskılar neticesinde..Bu durumlarda mutlaka eşler bir uzmana danışmalı, sorunu ortadan kaldırmak için çaba sarfetmelidir. Aksi takdirde cinsel yaşam bir kabusa dönüşebilir.

TİN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..