Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '09

 
Kategori
Mizah
 

Kadın ve erkek kronolojisi :))

Kadın ve erkek kronolojisi :))
 

Arabaları sever misiniz? Ya da başka bir deyişle arabadan ne kadar anlarsınız ? Otomobil teknik açıdan bahsetmek gerekirse ; arabaların geçmişi, bütün çağların en önemli mekanik icadı olan tekerleğin geçmişine kadar uzanır. İlk tekerleğin günümüzden yaklaşık 5000 yıl önce Mezopotamya’ da kullanıldığı ortaya çıkarılmıştır. Atlı arabaların ise MÖ 2000' li yıllarda kullanıldığı bilinmektedir.
Makine gücü ile çalışan ilk arabaların geçmişi 1600’ lü yıllara kadar uzanır. 1680 yılında Newton Buharlı Makina ile çalışan Arabasını tasarladı ve ilk atsız araba olmasından dolayı bu arabaya “ Kendi kendine gider “ anlamına gelen “ OTOMOBİL “ ismini verdi. 1712 yılında İngiliz tasarımcı Thomas Newcomen ilk buhar makinasını yaptı.
Daha sonraki yıllarda;
1770 yılında, Joseph Cugnot “ FARDİER “ adını verdiği arabasını yaptı. Bu araba günümüzdeki otomobil ve lokomotiflerin atası sayıldı. Kendisi subay olduğu için topları taşımakta kullandı.
1786 yılında, James Watt buharlı arabasını tasarladı ve bu arabayı öğrencisi Murdack hayata geçirdi. Bu arabada lokomotife benziyordu ve kullanan kişiler için, Fransızca da “ Ateşci “ anlamına gelen “ Chauffeur “ yani “ Şoför “ sözcüğü kullanıldı.
1802 yılında, İngiliz Maden Müh. Richard Trevithich yüksek basınçlı buharla çalışan bir buhar makinası yapıp, bunu ilk buhar lokomotifini hareket ettirmek de kullandı. Attan daha hızlı giden ilk taşıt olan Rocket ise 47 km/s hız yaptı.
1860 yılında Belçikalı Mucit Etienne Lonoir tarafından İlk Gazlı motor icat edildi. İçten yanmalı ve kömür gazı ile çalışan bu motor araba üzerinde de denendi.
1877 yılında Alman Müh. Nikolaus Otto dört zamanlı benzin motorunu yaptı.
1885 yılında Alman Gottlieb Wilhelm Daimler gaz ve petrolle çalışan motorunu yaptı aynı yıl oğlu Paul Daimler ve Maybach “ Reitwagen “ adını verdikleri ilk motorlu aracı yaptılar. Bu araç daha çok motosiklete benziyordu. Daha sonra ki yıllarda dünyanın değişik ülkelerinde otomobil yapımı yaygınlaştı.
1888 yılında Alman Karl Benz’ in eşinin kullandığı otomobili, otomobil tarihinin ilk uzun yolculuğunu gerçekleştirdi.
1800’ li yıllarda çıkardığı gürültü ile köpek ve diğer hayvanları korkuttuğu için adı “ Şeytan Arabası”na çıkan ve her ihtimale karşı arkasında yedek olarak at gezdirilen arabalardan günümüz otomobillerine ulaşmamıza imkan hazırlayan yukarıdaki kişilerin yanı sıra Henry Ford, Henry Royce, Ettore Bugatti, Enzo Ferrari, Kiiçiro Toyota gibi katkı yapanları da şükranla anıyoruz.

Şimdi buraya kadar otomobilin tanımını ve nezaman, nasıl icad olduğunu anlamış bulunuyoruz. Biliyorum yazının sonuna kadar mizahla ne alakası var diyerek söylene söylene okudunuz. Şimdi size kadın desem yine ne alaka diyeceksiniz. E o zaman erkek desem yine aynı soruyu soracaksınız. Ama otomobil ile bağdaştığını hayal ettiniz mi hiç ? Bağdaşsa, benzeşse, nasıl olurdu ? Yaş sıralamasına göre erkek ve kadını otomobil ile eşleştirdik. Bakalım ortaya nasıl bir sonuç logaritması çıkmış.

*20 yaşında erkek FİAT gibidir. Küçük ama hızlı.
*20-30 yaş arasında PORSHE gibidir. Hızlı ve konforlu.
*30-40 arası erkek VOLVO gibidir. Biraz sıkıcı ama teknik olarak mükemmel.
*40-50 arası erkek OPEL gibidir. Yapabileceğinden fazlasını vaat eder.
*50-60 arasında ise eski bir FORD gibidir. Harekete geçirmek için karbüratöre biraz alkol koymak gerekir.

Buraya kadar olan kısım anlayacağınız gibi erkeklerle alakalı olan kısımdı. şimdi bakalım bayanlar nasıllarmış.

*15-25 arasında kadın AFRİKA gibidir. Yarı keşfedilmiş, yarı bakir.
*25-35 arasında AMERİKA gibidir. Tamamı keşfedilmiş ve bilimsel olarak mükemmel.
*35-45 yaşları arasında HİNDİSTAN ve JAPONYA gibidir. Çok ateşli, bilge ve güzel.
*45-55 arasında FRANSA gibidir. Savaştan hasarlı çıkmış ama hala çekici.
*55-60 arasında kadın ALMANYA gibidir. Savaşı kaybetmiştir ama umutları vardır.
*60-70 arasında kadın RUSYA gibidir. Geniş, sakin ama kimsenin gitmediği.
*70'inden sonra kadın TÜRKİYE gibidir. Şanlı bir geçmiş ama gelecek yok.

Biraz sürç-ü lisan ettiysek affoluna efendim. Sevgilerimle....

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..