Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '08

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Kadın ve erkek

Kadın ve erkek
 

Kadınlar

Sizce erkekler kadınları anlarlar mı? Bence sadece anlamış ve dinlemiş gibi yaparlar. Kadınlar da buna inanmak isterler.

Yaradılışları, algılamaları, anatomileri, ruhları, zevkleri, istekleri birbirlerinden o kadar farklıdır ki anlamış gibi yapmak zorundadırlar.

Günümüz şartlarında nekadar modern geçinirsek geçinelim, yine de kadınların özgürlüğü kısıtlanmaktadır.

En basit olaylarda bile kadınlar suçlu olarak ilan edilmektedir. Ama böyle düşünülmesinin nedeni sadece erkekler tarafından değil, kadın kadınlar tarafından da suçlandığı için olmaktadır.

Bizim toplumumuzda, evli bir erkek karısını aldatıyorsa buna neden olan kadındır diye düşünülür.

Kadın erkeği değil, diğer kadını suçlar, 'kocamı ayarttı' der. Kocasının kendi isteğiyle gittiğini kabul etmek istemez. Kendini buna inandırır.

Kocasının isteklerine cevap veremedi, hizmetini eksik gördü, temizlik hastasıydı, şişmandı, bakımsızdı, sex istemiyordu gibi bahaneler hep kadına yöneliktir.

Kadın ortak yaşanması gereken zevkleri kendi istediğinde değil, erkeği istediğinde yapmalıdır diye bir düşünce hakimdir.

Dünyaya bunun için getirilmiştir.

Kadına ilk etapta insan olarak değil, cinsel bir obje olarak bakan çoğunluktadır. Bakmıyorum diyen zaten erkek cinsiyetinden değildir. Yaradılış nedenlerimizden biridir, karşılıklı cinslerin birbirini arzulaması, tatmini ama bunu düzeyli, saygılı, tatminkar ve karşılıklı anlayış içersinde yapmamızı sağlayan en önemli cinsel organımız beynimizdir.

Beynin gelişmesi kişinin kaç kişiyle ilişkide bulunduğunun sayısıyla alakalı değildir. Bu gelişmişliği göstermek insanda bir bütünlük halinde olmalıdır.

Biz ülke olarak bu gelişmişliği gösterdiğimiz taktirde, gerçek anlamda modernleşmiş olacağız.

Teşekkürler. Sevgiler

 
Toplam blog
: 42
: 2143
Kayıt tarihi
: 04.02.08
 
 

Hayat yolculuğunda karşılaştığımız, yaşama dair bizi mutlu ve mutsuz eden tüm olayları paylaşmak. Bi..