Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kadın ve erkeklerde meme estetiğine bakış…

Kadın ve erkeklerde meme estetiğine bakış…
 

meme estetiği


Türkiye’de halihazırda en sık yapılan estetik ameliyat burun estetiğidir. Toplumun geniş bir kısmında kabul görmüş, alışılagelmiş bir ameliyat burun estetiği. Sadece estetik amaçlı ya da nefes alma problemi varlığında aynı anda kozmetik görüntünün de düzeltilmesi amacıyla burun estetiği olmak çok yaygın kabul görmektedir. Hemen hiçbir hastam burun estetiği olduğunu gizleme ihtiyacı duymuyor. Belki de burundaki değişikliği saklamak mümkün olamayacağından….
 
Ancak söz konusu olan meme estetiği olduğunda hastalarımın büyük bir kısmı ameliyattan kimseye bahsetmiyor. Kayınvalidesi veya annesi ile aynı binada oturup bunu gizleyebilen hastalarım da var, göğüsleri dolgunlaştığında farkı anlayan arkadaşlarına göğüs büyütücü hap kullandım deyip silikon implantlarını gizleyen de. Erkeklerde meme küçültme ameliyatları da genellikle hastaların gizli saklı yaptırmak istediği ameliyatlardan. Erkek memesi küçülttüğümüz hastalar ameliyattan önce genellikle bol tişört ve gömlekler ya da tişört üstü gömlek giyerken ameliyat sonrası dar kesim tişört veya gömleklere geçebiliyorlar. Genç erkek hastaların, ailelerine bu ameliyatın psikolojileri ve özgüvenleri üzerinde ne kadar etkili olabileceklerini anlatmaları ve kabul görmeleri burun estetiğine göre biraz daha zaman alabiliyor. Ancak başarılı bir ameliyat sonrası yaşadıkları rahatlık belki birçok estetik ameliyattan daha fazla…
 
Kadınlarda meme küçültme ameliyatları aile çevresinden biraz daha fazla destek görüyor bence. Çünkü kızının veya eşinin büyük göğüsler nedeniyle sıklıkla boyun ağrısı çekmesi, yaz aylarında meme altlarında pişik olması ya da sütyen askı yerlerinde çukurlaşmalar olması bu durumun bir sağlık problemi olduğunun anlaşılmasını sağlıyor. Alışveriş yaparken kadınların beline göre çok daha bol ve genellikle bir iki beden büyük kıyafet almak zorunda olmaları da meme küçültme operasyonunu düşündürten en önemli sebeplerden. Söz konusu olan göğüs büyütme ameliyatları olduğunda kişiler etrafından ne gerek var canım tepkileri alabiliyor. Oysa ki hiç kimse kendisi için ihtiyaç hissetmeden kozmetik amaçlı bir ameliyata karar vermez. Genç bir kız göğüsleri gelişmediği için vücudunu beğenmiyor ve taktığı aşırı dolgulu sütyenleri çıkardığında erkek memesi gibi durduğunu düşünüyorsa ya da doğum yapmış bir kadın göğüslerinin hacmini kaybetmiş ve sarkmış olmasından dolayı mutsuz ve güvensiz ise ve ameliyat olmak onları rahatlatacaksa neden olmasın????
 
 
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 6
: 2598
Kayıt tarihi
: 04.10.15
 
 

1976 yılında Trabzon'da doğan Dr.Melike Erdim, 1992 yılında Beşiktaş Kız Lisesi'ni birincilikle b..