Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

KADIN VE GÜZELLİK

KADIN VE GÜZELLİK
 

KADIN VE GÜZELLİK 

Bu ikiliye Dikkat !

İnsanlık tarihi kadar eskidir Kadının içinde filizlenen güzellik arzusu... Bitmek tükenmek bilmeyen, hep daha fazlası istenilen bir serap tır bizi bu yolda heba eden, yorgun düşüren.. 'En' olmaktır.. Düzeltiyorum, 'En' olabilme arzusunda kaybolmaktır... Halbuki görecelidir güzellik, bakan gözlerle şekillenir, değerlenir ya da azalır, hiç olur, uçar gider... Bir de emanettir aslında güzellik... Bu yüzdendir ki; Aynada her ne görüyorsanız size ait değildir sadece Allah'ın size bir emanetidir. Bize düşen ise bu emaneti en iyi şekilde koruyabilmektir.

Ve bu noktada 'Kozmetik' kavramı girer Kadın ve Güzellik ikilisinin arasına, vazgeçilemez bir parçası olarak sürdürür hayatını onlarla. Bir bütünün ayrılamaz parçaları olurlar. Çünkü Kozmetik, orjinal haliyle 'Cosmetique' kavramıTürkçeye Fransızcadan geçmiştir ve görüntü güzelleştirmeye ilişkin, güzellik mustahzarı anlamına gelir. Bu kavramın kökeni de Yunanca 'Cosmos' süs, güzelleştirme, çeki düzen verme kavramına dayanır. Müthiş üçlümüz Kadın, Güzellik ve Kozmetik bu görünmez ağlarla bağlıdır birbirlerine. Ve o gün bugün bizlerle can bulur, gelişir, yaşarlar hayatlarımızda.

Kozmetikler ise ; vücudun veya vücudun herhangi bir bölümünün temizlenmesi, güzelleştirilmesi, cazip hale getirilip değişik bir görünüm kazanması için uygulanan tüm ürünler ve maddelerdir. Yani, sevmek ve korumakla mükellef olduğumuz emanetimiz için olmazsa olmazlarımızdır. Bize bahşedilen güzellikleri, daha güzel daha çekici hale getirebilmemize yardımcı yoldaşlarımızdır kozmetikler... Saçımızdaki parlaklık, Tenimizdeki koku, cildimizdeki temizlik, bir nevi hayata başkaldırışımızdır onlar. 

Siz değerli okurlara kendi dilimde 'Merhaba' dediğim bu yazımda Kozmetiğin ve kozmetik ürünlerin hayatımızdaki yerinden, güzellik ile olan ilişkisinden bahsetmek istedim. İlerleyen zamanlarda Cildimize dost kozmetik ürünlerden, Kozmetik ürünlerde dikkat etmemiz gereken hususlara kadar uzanan uzun bir yolculuğa çıkacağız. 

Son olarak ' Çirkin Kadın Yoktur, Güzel Hissetmeyen Kadın Vardır' diyorum ve sizi düşünceler ile baş başa bırakarak bugünkü yazıma burada son veriyorum.

 

Güzelliğiniz Daim Olsun 

KOZMETOLOG

Dr.Ecz.Neslihan ŞAHİN 

 
Toplam blog
: 15
: 82
Kayıt tarihi
: 30.12.15
 
 

Semmelweis üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Dr.Eczacı ünvanıyla mezun olduktan sonra İtalya'd..