Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kadın

Ah Şu Kadınlar

Dedik ki!

Kadınlar dedik çalışmalı dedik. Hakkını arayabilmeli dedik. Güçlü Olsun dedik. Kötü mü ettik.

Kadın aktif olsun, kendi kendine yetebilsin, kendi parasını kendi kazanabilsin ama kendinden, kişiliğinden, hanımefendiliğinden de sıyrılsın demedik ya sevgili hemcinslerim. Lütfen yapmayalım kendimize bunu. Sokaklarda sigara içmeler, küfürbaz konuşmalar, aşırı hırçın davranışlar olmuyor işte. Yakışmıyor biz bayanlara.

Bizim hamurumuz farklı. Biz hem çalışkan hem sevecen olalım. Zorlukları bilek gücünden çok yürek gücüyle yıkmaya çalışalım. Güzellik, fizik falan vız gelir. Sevgiyle bakan bir çift göz ve içinde minik bir utanma duygusu barındıran bir gülümsemeden daha güzel bişey var mı bu dünyada? Hangi marka parfüm ya da hangi makyaj bunu kondurabilir yüzümüze.

Biraz gayret edelim de bu dünyadan birer alışveriş canavarı olarak değil, sevgi timsali olarak ayrılalım. Biliyorum hayat çok zor, insan ilişkileri çok zor ama hırçınlık ta hiçbirşeyi çözmüyorki canlarım. Her şeyi daha da berbat ediyor. Biz biz olalım hanımefendiliğimizden taviz vermeyelim. Yoksa ne olacak bu toplumun hali. Beyfendi ve hanımefendi çocuklar yetiştirerek toplumu kaliteli bireylerden oluşturarak düzeltmekten başka çare varmı? Sadece erkek çoğunluğun olduğu bir ortamda bile bir kadına gösterilen insani bir saygıdan, şahsına verilen değerden daha hoş birşey olabilir mi?

Sevgiye kalın.

 
Toplam blog
: 6
: 622
Kayıt tarihi
: 28.12.09
 
 

1971 Doğumluyum. Antalya'da yaşıyorum. Sıkıntı ve streslerle dolu olsa bile kendi yaşamıma da başkal..