Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kadın

Kadın
 

Günümüzde kadınlar eskisinden daha da çok, kadın hakları savunucularının bile farkında olmadıkları kadar sömürülüyorlar ve kendileri de bunun farkında değiller. Yıllardır kadın, "kadına özgürlük" feryatları altında gerek sanayiide, gerek vitrinlerde, gerek reklamlarda ve de siyasette vitrin malzemesi olarak kullanılmakta. Kendilerini savunmaya vermiş kadın grupları ve de sözde kadın hakları savunucuları bu konuda tek laf etmemektedirler. Bayılarak seyrettiğimiz reklamlara bakın. Reklamı yapılan ürün ikinci planda ancak kadın hep ön planda. Kadınsız reklam hemen hemen yok gibi. Ya cinselliğiyle ya vücudunun güzelliğiyle ya da sürekli ev işi yapan ailesine bakan tarafıyla hep gözümüze sokuluyor. Çevrenizdeki bilboardlara bakın. Kadınla alakası olmayan konularda bile ürünün önüne güzel bir kadın koyup işi hallediyorlar. Kadının bedeni sergileniyor ve cinsel kimliği ön planda tutuluyor. Bunu kadınlar ya çok önemsemiyor ya da bilerek bu oyuna alet oluyorlar. 

Üstelik bazen sanayii fuarlarındaki teknolojik ürünlerin o ürünle ilgili hiç bir bilgileri yokken o ürünü tanıtan birer aksesuar gibi yanında durmaları, ya da cinsel obje olarak kullanılarak bulundukları standı bir cazibe merkezi haline dönüştürmeleri ne kadar doğru. Her alanda her sektörde sömürü devam ediyor. 

Bir kaç gün önce başbakan "Uluslararası Cinsiyet Eşitliği" toplantısında "Reklam piyasası kadını taciz ediyor kimse de bu kadın istismarına karşı çıkmıyor" demiş. Yine aynı başbakan İbrahim Tatlıses'i geçmiş olsun ziyaretinden çıkarken kendisinin milletvekili adaylık başvurusunu aldığını da söylemiş. Pek güzel, kendi bilir tabii partisinden kimin milletvekili olup olamayacağını. Belki önümüzdeki dönemde kadından sorumlu bakan bile yapabilir. Yıllardır kadın döven ve bunu da gizlemeyen, kadını kölesi gibi gören bir zihniyet bu kişi. Hayatındaki kadınlar yaptıkları hataları neticesinde bir şekilde vuruluyor. Yine kadınlar tarafından da çok seviliyor. Bu nasıl bir düşünce nasıl bir kavrama yoksunluğu bilmiyorum. 

Artık uğruna gün düzenlenen kadınlar da istismar edildiklerinin farkına varmalılar. Kendi kişiliklerini ve yapmak istediklerini ön plana çıkarıp kendi vücutlarından rant elde etmeye çalışan zihniyetle savaşmaları gerekmektedir. Kadının cinsel ve ekonomik istismarına artık dur diyelim. Vücudu kendine aittir. 

 
Toplam blog
: 249
: 3042
Kayıt tarihi
: 19.03.11
 
 

Doğup büyüdüğüm şehirde, İstanbul'da yaşıyorum. Emekliyim. Gezmeyi, görmeyi, keşfetmeyi sevdiğim ..