Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '17

 
Kategori
Kültürler
 

Kadın

Kadın
 

Defalarca kez sosyal medyada yazdım çizdim. Burada da yazmış olayım. Kadın, insanlık medeniyetinin kurucusudur. Tarımı geliştiren kadındır. Giysileri, ev eşyalarını, tarım aletlerini geliştiren kadındır. Kadınlar yüz yüze bakarak otururlar. Bu nedenle konuşma ve anlatma ihtiyacı duyarak dili geliştiren yine kadındır. Çocuğunu rahminde taşıyan, doğuran ve büyüten, eğiten kadındır. Süs eşyalarını geliştiren kadındır. Aklına gelen her ne varsa, medeniyetin beşiği kadındır.

 

Erkek, avlanır ve savaşır. Başka da bir şey bilmez. Halen de öyledir. Erkek, köleliği icat edendir. Yüz yüze bakarak konuşmaz, bu nedenle de ne dendiğini anlamaz. Anlamadığı için tehdit hisseder, öfkelenir, düşmanlar yaratır ve savaşır.

 

Kadın, yerleşik düzeni kurandır. Köyleri, şehirleri yaratan kadındır. Çünkü düzenli bir ev ister. Adına yuva der. Orasını güzelleştirir, yeşertir ve yaşatır. Bakar, temizler, içini ferahlıkla doldurur. Erkek, yuvadan anlamaz. Erkenden av peşine düşer, akşam olup, kadının ürettiği yemekleri yeyip mide torbası şişince yatar zıbarır.

 

Kadın empatiyi hisseden, yaşayan, yaşatandır. Böylece komşusuna destek olur. Birlikte toplanıp, birlikte hareket ederler. Ta ki ataerkil vahşiler kadının kurduğu tüm uygarlığı alt üst edinceye dek böyle sürüp gitmiştir.

 

Elbette istisnalar vardır. Bu nedenle tarih boyunca bilim insanları olagelmiştir. Bilim insanı ne kadındır ne de erkek. İnsandır yalnızca. İşte o bilim insanları sayesinde kadının temellerini attığı uygarlığımız yükselebilmiştir.

 

Tekrar ifade edeyim. İnsanlık uygarlığının yaratıcısı kadınlardır. Bu nedenle uygarlığa dair hayatınızda gördüğünüz her ne varsa, kadınların eseridir.

 

Yaşamın ana kaynağı kadınlara selam olsun.

 

 
 
Toplam blog
: 87
: 1739
Kayıt tarihi
: 04.08.10
 
 

Gökyüzünüz mavi, aklınız bilimle olsun. ..