Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '16

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Kadına cinsel taciz, saldırı Muhafazakarlıkla birlikte arttı mı ne ?

Kadına cinsel taciz, saldırı Muhafazakarlıkla birlikte arttı mı ne ?
 

Gündemde sürekli olarak taciz edilen, saldırıya maruz kalan, dayak yiyen ve tecavüze uğrayan kadın, kız ve çocuk haberleri yer alıyor.

Toplum olarak biz kötü niyetli bir toplum olduk.

Suriyeliler gelir adamların parasını alır denizin ortasına bırakıveririz.

Her türlü dolandırıcılık, yalan, aldatma ve üç kâğıtçılık biz de nerdeyse günlük davranış şekilleri arasında yer alıyor.

Kadınlara taciz, tecavüz konularına dönecek olursak; aslında konunun 3 temel sebebi  vardır. Birinci geçim sıkıntısı ikincisi, muhafazakar ve kapalı toplum yaşamından gelme ve üçüncüsü de insan genetik yapısının tetiklemesi sonucu ortaya çıkan psikopat davranışlar.

Kadınların dövülüp öldürülmesinin temel sebeplerinden biri geçim sıkıntısı. Özellikle de ailenin reisi konumundaki erkeğin iş bulamaması, işe gitmemesi ya da işini kaybetmesi sonucu aile içinde başlattığı tartışmalar, kavgalar ve dayak. Dayak olaylarına karşı kadının boşanırım, ailemin yanına giderim tepkileri ve bıçaklayıp öldürmeyle biten aile yaşamı ve arada kaybolup giden saf ve temiz çocuklar.

Dini bütün ve muhafazakar bir çevrede ve kırsal kesimde yetişen erkekler genelde evliliği kurtarıcı ve yeni bir hayatın en önemli noktası konumuna sokarlar. Evlenince düzenli bir cinselliklerinin olacağını ve mutlu bir yaşam süreceklerini düşünürler. Fakat bir süre sonra özellikle muhafazakar bir tabandan geliyorsa ve çok erken yaşta evlenin 2-3 de çocuk yaptıysa, 25-30 yaşlarına gelen erkekler farklı dünyaları merak etmeye çocuk yaşta evlendiği karısından sıkılmaya başlıyorlar. Farklı arayışlar içine girmeye; yaşadıkları yere göre gazinoya, pavyona şehirde ise gece kulüplerine, farklı eğlence merkezlerine gidip gelmeye başlıyorlar. Bu tip mekanlarda fazla para harcayıp maddi sıkıntı çekmeye başlıyorlar. Maddi sıkıntının ceremesini de evdeki hanımında ve çocuklarda aramaya başlıyor.

Artık hızlı bir dönüşüm yaşayan muhafazakar erkek birden bire sinirli, agresif ve şiddet yanlısı oluyor. Evde karısından başlayıp çoluk çocuk dövmeye ve sonrasında da boşanma lafını duyunca da şiddeti artırıp yaralamaya ve öldürmeye yöneliyor.

Kadına şiddet konusunda bir de genetik potansiyeli yatkın olan psikopatlar ve sakin ve normal bir insan gibi gözükürken uygun ortamı bulunca birden canavara dönüşen erkekler var. Genetik potansiyeli yatkın olanlar mutlaka çocukluklarının ilk yıllarında aile içinde ya da çevrelerinde şiddet görmüş, kendilerine ya da kardeşi, anne vb. insanlara kötü davranılmış insanlar içinden çıkıyor. İkinci tipler ise yıllarca sakin ve sessiz bir şekilde yaşarken birden bire uygun ortamda (çevresinde alımlı bir kadın varsa, arkadaş ortamı farklı kadınlarla tanışmaya uygunsa, erken yaşta evlenmişse ya da geç yaşta evlenmişse) kendilerini aşıp taciz, şiddet ve tecavüz gibi olayların içinde yer alıveriyorlar.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..