Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '06

 
Kategori
Kültürler
 

Kadına dair Suriye kültüründen iki güzel söz..!

Kadına dair Suriye kültüründen iki güzel söz..!
 

Televizyon kanalları çoğaldığı çoğalmasına da aynı oranda kaliteli programların arttığını söylemek biraz zor. Bulunca da güzel programları kaçırmıyoruz. Benim de fırsat buldukça izlediğim programlardan biri de "Şoray Uzun Yolda". Sevgili Şoray Uzun' un kendi hoş sohbetini katıp sunduğu, sizi hem dinlendiren hem de size kültürler ve değişik yaşamlar hakkında renkler veren güzel bir program. Bu haftaki bölümde Şoray Suriye Halep' te. Program esnasında konuşmalar arasında Şoray beylere:

-Evde kimin lafı geçiyor..!

diyerek takılıyor. Bu esnada iki güzel söz kulağıma takılıp kalıyor. Güzel -Doğu- kültürünün iki hoş yansıması. Kadına verilen veya verilmesi gereken değeri anlatan çok etkili bir söz:

-Kadınını dövmek, anneni dövmek demektir..!

Sizin için en kutsal kadın kimdir. tabii ki anneniz. Her kadına annesi kadar değer veren bir erkek hangi kadına zarar verebilir. Babam bunun üzerine hemen ekliyor:

*Bu anlayışı asla batı kültüründe göremezsin..!

Program devam ediyor. Derken ikinci gözel söz geliyor.

-Asil at kendine çubuk vurdurmaz..!

Yoruma açık bir söz. Aklı başında kendi ayakları üzerinde duran bir kadın, bu tür olaylara fırsat vermez; saygınlığı, kararlılığı ve kendinden emin duruşuyla bunların önünü keser. Aslında bu güzel iki sözü anlatmak bile oldukça yorucu. Ancak ne kadar zorlasam da sanki tam anlatamıyorum hissine kapılıyorum. Oysa yıllar önce bu kültürün kalbi büyük, zihinleri çalışkan fertleri bu ince düşünceleri kısa ve etkili sözlerle ortaya koymuşlar bile..!

Hoşcakalın..!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..