Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kadına şiddet ve kötü sıfatlar, kelimeler, deyimler, söylemler.

Kadına şiddet ve kötü sıfatlar, kelimeler, deyimler, söylemler.
 

Kadınlara karşı şiddetin ana kaynağı bence gelenekler yani daha açık bir ifade ile  " kalıplaşmış düşünce "  tarzıdır. Düşüncelerin ifadesi de, kelime ve sıfatlar sayesinde  olduğuna göre, kadınlar hakkındaki kötü kelimeleri ve sıfatları lügatlardan çıkartmak , şiddetin önlenmesinde en etkili yöntem olacaktır.

Öyle sıfatlar, kelimeler ve deyişler  vardır  ki. kadınlar için bunlar çok kolay kullanılmaktadır. Hatta bu kelimeler, sıfatlar ve deyişler  dile pelesenk olmuş durumdadır.

Eksik etek; saçı uzun aklı kısa; kadın halıya benzer, dövdükçe parlar; şirret, yosma gibi vs. deyişler, kelemeler ve sıfatlar ki. bunlar  benzer kötü kelimeler  içinde, en masum olanlarıdır.

Lugatlardaki kötü sıfatları ve kelimeleri kötü anlamlarına göre derecelendirmeye   kalksak, ilk elli sırayı  kadınlar için kullanılan sıfatlar ve kelimeler  oluşturur.

Oysa erkekler için  kullanılan yüzlerce kötü kelime ve sıfat vardır ama, bir kaç tanesi hariç, genellikle hepsi masumane anlamlıdır. Çapkın, kalleş, kavgacı, sinirli, agresif, küstah vs.  gibi hafifletilmiş sıfat veya kelimelerdir. Ya da " erkeğin kalbine midesinden gidilir; erkekler çocuk gibidir ; gibi cicili bicili deyişler kullanılır erkekler için.

Bir erkeğe çok çapkınsın desek, koltukları kabarır.

Ama bir kadına , ne çapkın kadın desek, ortamına göre değişir ama, muhafazakar bir ortamda  kan çıkar.

Kullandığımız kelimeler bile kadın ve erkekler için kullanıldığında,  ortaya kadın aleyhine çok kötü manalar çıkabiliyor.

Kadına karşı şiddete karşı mücadelenin çok keskin olması ortadadır ama, bence kimse cesaret edip mücadeleye girişmemektedir.

Hep palyatif tedbirler alınmaktadır ve  ve netice ortadadır :

Kocaman bir NETİCESİZLİK.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..