Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '12

 
Kategori
Gelenekler
 

Kadına sünnet, camla, jiletle, usturayla doğranmak...

Kadına sünnet, camla, jiletle, usturayla doğranmak...
 

İslamda şeriatının emrettiklerinden biri olmamasına  rağmen pek çok müslüman ülkede, hatta bazı hıristiyan ve yahudilerde de  kadın sünneti adı altında yapılan bir saçmalık.

İffeti korumanın, bakireliği garanti, cinselliği baskı altına almanın bir yolu olarak uygulanmış kadına sünnet yıllardır.

Maksat, kadının cinselliğini kontrol altına almak, cinsel duyarlılığını ortadan kaldırıp, buna karşılık erkeğin daha fazla haz almasını sağlamak. Küçücük kızların organını bıçakla, camla, tenekeyle, usturayla, jiletle deşerek sakatlamak, binlerce ataerkil  düzenin, geleneklerin eseri. Kadına şiddet uygulayarak özgürlüğünü, haklarını baskılamanın bir başka yolu.

Gözyaşları içerisinde organları deşilen kızların bacakları haftalarca birbirine bağlı kalması  gerekiyor ki yaraları iyileşsin.Mısır, Somali, Sudan, Nijerya gibi ülkelerde çok sık görülen bu sünnetin amacı kadının cinsel duygularının öldürülüp bekâretin korunmasını sağlamaktır. Bu amaçla kadın organındaki bızır ya da klitoris denen bölge alınır. Hatta bazı uygulamalarda komple vajinanın alınması ve sadece adet için küçük bir delik bırakılması durumu da söz konusu olabilir.

Arkasından pek çok sorunu beraberinde getiren hatta ölüme yol açabilen bu saçma olay kadına saygısızlığın en büyük göstergesidir.

Kadınlarda çok fazla psikolojik etki yaratan bu durum aynı zamanda cerrahi anlamda da oldukça risklidir. Zira nasıl ortamlarda nasıl aletlerle yapıldığı soru işaretidir.Çünkü bu işlem erkeğin penisinin kesilmesiyle aynı statüdedir Zira erkekte sünnet, penisin başındaki küçük deri parçasının alınmasıdır, penisin kesilmesi değil.

Tabulardan, ataerkil ananelerden kurtulamayan kabilelerde hala var olan bir gelenek bu. Tek kelimeyle dehşet ve vahşet. Afrikalı ve bir kısım asyalı göçmenlerin bu geleneği farklı kıtalara taşımasıyla bu sorun aslında küresel bir sorun olmuş zamanla.

Medeniyetin olmadığı ilkel toplumlarda bunun gibi pekçok akıl almaz şey var fakat bu kadına sünnet konusu canımı en çok sıkanlardan...

Kadının bedenini ve de en önemlisi ruhunu paramparça etmektir bana göre...
 

Koyu renkli kısım internetten alıntıdır.

 
Toplam blog
: 153
: 1584
Kayıt tarihi
: 18.12.08
 
 

Yaşamayı seven, yaşamı dürüst ve içten yaşayan, evi, eşi ve iki yavrusunun annesi... ..