Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '06

 
Kategori
Haber
 

Kadına yaşama hakkı tanımayanlar

Kadına yaşama hakkı tanımayanlar
 

Sizi bilmem ama ben gerçekten son zamanlarda okuduğum haberler karşısında donup kalıyorum. Nereye doğru gidiyoruz? Bu cinayetlerdeki artışlar neden? Nereden cesaret alıyorlar? İnsanın can güvenliği kalmadı mı ülkemde?Özellikle de kadınlarımıza, geç kızlarımıza yönelik cinayetler neden arttı?

Bugünlerde kafamı bunlar meşgul ediyor. Kendi kendime cevaplar bulmaya çalışıyorum. Çünkü ben bir kadınım, anneyim. Kısaca insanım. Bu konulara kayıtsız kalmamı bekleyemezsiniz!

Gazetelerdeki üçüncü sayfa haberleri size toplumu tanıma konusunda çok iyi yardımcı olur.. Gazete okumanın en büyük faydalarından biridir bence; acı da olsa çok şeyi öğrenirsiniz.

Daha önceleri son günlerdeki kadar cinayet haberleri bu kadar çok değildi. Kadınlara yönelik töre bahanesiyle işlenen cinayetlerin artması dikkat çekici.. Hani AB sürecinde bu sorunlara eğilme konusunda gayretlerimiz olacaktı? Sizce bunun sebepleri araştırılıp üzerine gidildi mi? Gerektiği kadar kadın dayanışması bu yolda artırıldı mı acaba? Biz kadınlar ve genç kızlarımız olayların vahametini idrak edemiyor muyuz hala? Bu tür cinayetlerin bizleri nereye götüreceğini tahmin etmekte zorlanıyor muyuz?

Devleti yönetenlerin kadın hakları konusunda olumlu çalışmaları yok mu? Varsa biz neden bilmeyiz? Kadınlar az da olsa elde ettikleri hakları birer birer kaybediyor mu? İmam nikahı ile iki üç hanım alma özendiriliyor mu? Özendiriliyor gibi geliyor bana.. Din her şeyi çözer mi? İki üç hanım alan, çocuklarının bu dünyada nasıl eğitilebileceğini; eğitilemez ise nelerin olacağını bilemez mi? İnsan bu kadar bilmekten ve anlamaktan idraksiz durumuna düşer mi? Yoksa başka hülyaların peşinde koşmaktan kız çocuklarının geleceklerinin karartılmasına göz mü yumuluyor! Neden, neden, neden? Neden balyoz ile bu sorunlara bütün hışımlığı ile vurulmaz? Balyoz bugün niçin gündeme gelmiştir.. Balyozla sorunlar çözülür mü?

Aklıma geldikçe yazmaya, araştırmaya çalışıyorum. Ben de dahil olmak üzere tüm kadınlarımız hakları konusunda bilgi sahibi olması lazım.

En yakınları tarafından tacize uğrayan; sonra da yine yakınları tarafından suçlu imiş gibi katledilen kadınlar, hangi kültürde var size soruyorum? Evde çocuklarına sevgi göstermeyen, onlara şiddet uygulayan, hayatı zindan eden aileler çocuklarının başına birşey geldiği zaman zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar ve ahlaktan bahsediyorlar. Sonra cennet annelerin ayağının altında deyip, cenneti garanti ettiklerini zannediyorlar.

Evladını gerçekten seven kişi, evladının en zor döneminde yanında olmasını bilendir. Ama gelin görün bazı kimseler sevgiyi bile bilmiyor. Gelenek ve töre altında, nesilden nesile sevgisizlik ve nefret tohumları ekiliyor.

Yeter artık!! İnsanları kuşkuya, endişeye, korkuya ve sevgisizliğe itmenin ve alıştırmanın alemi yok!

Bu sorunların içinde insan yanlız kalıyor; çaresiz kalıyor; kime güveneceğini, kime inanacağını bilemiyor!

Maalesef bu sorunlar çözülemiyor; yönetilemiyor; yasalar bireyleri koruyamıyor!

Herkesin kendi adaletini, kendisinin sağlaması yoluna acaba hangi toplumlar başvurmaktadırlar?

Çok yazık; geriye gidiş var; üzüntü verici!

Haksız mıyım?

 
Toplam blog
: 21
: 1615
Kayıt tarihi
: 15.08.06
 
 

Yaşamın ne kadar değerli olduğunun bilincinde, hatalarına gülebilen, İnsanlara değer veren, hayvanla..