Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Kadına...

Kadına...
 

Katledin kadınlar istemiyoruz


Tahrik indirimi nedir? Gerçekten anlamıyorum. Böyle şey nasıl olabilir. Aklım almıyor nasıl bir ülke nasıl kanunlar, kadınlar Türkiye'de çok korumasız. Güvenecekleri kimse yok;  Aileye, polise, kanuna kime güvensin bu kadınlar Özgürce yasamak nasıl bir şey…?
 
'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'  
 
1999 yılında, kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla ilan edilmiş. Tarihin 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni ise; 1960 da Dominik Cumhuriyeti’ nde yaşanan feci olay. Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo, “Ülkede iki tehlike var; Kilise ve Mirabal kardeşler” diyor.
Buradaki üç kız kardeş diktatöre karşı geldikleri için hedef seçilmişlerdir. Diktatörün açıklamasından sonra Mirabal Kardeşler tecavüz edilerek vahşice öldürülmüşler.
 
Bu nedenledir ki, bu karar alınmış ve 1999 yılından itibaren; 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü.'  devam ediyor. Bizde mücadelemize devam ediyoruz…
 
Ülkemizde de akıl almaz bir “Tahrik İndirimi yasası” çıkarıldı ve uygulanmaya başlandı. Akıllara zarar bi tahrik indirimi ve iyi hal durumu gerekçesi!!! Neymiş efendim;
‘Çok sık banyo yapıyordu, şüphelendim’
‘Tecavüz sırasında bağırdığını duyan olmamış, bağırsaydı’
’12 yaşında ama rızası dahilinde olmuştur’
‘Benden izinsiz çarşıya gitmişti’
‘Zaten bakire değildi’
‘Tecavüz yarım kaldığı için’
‘Kırmızı mont veya kırmızı elbise giymişti’
‘Tayt giymişti, kırmızı ruj sürmüştü’
‘Saçlarını savurup, cilve yaptı’
‘Adamın saygın duruşu var’
‘Takım elbise giyip, kravat takmıştı’
Ve neler neler. Bu mu…?
Şiddet gören, hakarete uğrayan kadınlar, töre uğruna öldürülen, çocuk yaşta evlendirilen, eğitim hakkı engellenen genç kızlarımız utancımızdır ve tehdit, baskı ile özgürlükleri kısıtlanmaktadır. 
Son yıllarda ülkemizde kadına karşı şiddetin, kadın cinayetlerinin sayısı giderek artmaktadır.
Üstelik bu cinayetlerin büyük çoğunluğunun eski eşler, kardeşler ve yakın akrabalardan oluşuyor olması da dehşet vericidir.
Kadına yönelik şiddete karşı ciddi ve kapsamlı bir eylem planı hızla hayata geçirilmelidir.
Kadına yönelik şiddetin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması, öncelikle devletin tüm kurumlarıyla sorumluluk üstlenmesi, ilgili tüm sivil ve resmi kuruluşlarla işbirliği yaparak, yaşamsal öneme sahip bu sorunun ortadan kaldırılması gerekmektedir.
 
Bunun için mücadeleye devam…
 
 
Toplam blog
: 137
: 2242
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

05 Ekim Ankara doğumluyum. Okumayı, yazmayı, insanları dinlemeyi seviyorum. Kişisel blogumda her ..