Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kadınbudu köfte - Tata'nın özel tarifi

Kadınbudu köfte - Tata'nın özel tarifi
 

Tata'nın özel menüsünde olmazsa olmazlardan biridir kadınbudu köfte. Kimsede eline su dökemez aslında. Tarifi oldukça basit ve hazırlanışı bir okadar da kolay olan bu köfte, lezzet bakımından diğer köfte çeşitlerine fark atar bana sorarsanız. Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan bu köfte bakınız nasıl yapılıyor.

Malzemeler;

- 500 gr dana kıyma

- 1 orta boy soğan

- 2 çorba kaşığı pirinç

- 1 yumurta

- Tuz ve karabiber

- 5 çorba kaşığı un

- Kızartmak için 1 bardak sıvı yağ

Öncelikle pirinçler ayıklanıp yıkanır. Orta boy bir cezveye pirinçler konur ve pirinçleri 3 parmak geçicek kadar soğuk su eklenir. Yaklaşık 6-8 dakika kaynatılarak haşlanır ve süzülür. 500 gr kıyma eşit iki parçaya bölünür.İlk 250 gr lık parça kavurulur. Kavurma işlemi çiğ kıymanın üzerine çeyrek su bardağı soğuk suve az tuz ilave edilerek orta ateşte kıyma ezilerek ve sık sık karıştırılarak pişirilir. Suyu tamamen buharlaştığında kıyma kavrulmuş olur. 250 gr'lık kavrulmuş kıyma ve diğer 250 gr'lık çiğ kıyma derince bir kapta karıştırılır. İçine orta boy soğan ince kıyılarak eklenir. Önceden haşladığınız pirinçler, tuz ve karabiber karışıma eklenerek köfte iyice yoğurulur.


Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp,oval ve yassı köfteler yapılır. Köfteler önce una sonrada yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.

Sıcak sıcak servis yapılır. Tata'nın ellerine sağlık...

Diğer resimler için http://www.annesesi.com/Oglen%20Aksam%20Yemekleri%20-%20yemekler%20-%20Kadinbudu%20Kofte.htm


Tata'nın Organik Mutfağı

http://www.annesesi.com/Tatanin%20Organik%20mutfagi%20-%20Balik%20Konserve.htm

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 50
: 3949
Kayıt tarihi
: 03.11.11
 
 

Matematikçi Yüksek Lisans ..