Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '14

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Kadının adı; bizde, Amerika'dan da önce de vardı...

Kadının adı; bizde, Amerika'dan da önce  de vardı...
 

Tarkan, sergilediği Atatürk portresi ile Türkiye'nin ve Dünyanın takdirini kazandı.


İzmir Konak Belediyesi tarafından Türkiye'nin ilk dünyada'da 54. olan Kadın Müzesi açıldı. 

İzmir Konak Belediyesi'nin butik müzeler zincirinin bir halkası olan Türkiye'nin ilk dünyanın ise 54. Kadın Müzesi, sosyal medyada en çok ilgi çeken konular arasında dördüncü sırada yer aldı.

TÜRK KADINININ BİR ADI VAR:  Başkan Tartan, "Türk kadını üreten, paylaşan, varlığı ile topluma güç katan, paylaşımcı ve sorumlu bir değer. Kadın Müzesi'nde bedenine ipotek konulan, şiddet ve tacize uğrayan değil, topluma umudu taşıyan kadınvar. Bunun için dünya İzmir Kadın Müzesi'ni izledi. Değişimin ayak izleri her zaman olduğu gibi İzmir'den görülüyor. Artık kadının adı var. Bunu Türk kadını tüm dünyaya gösteriyor" diye konuştu. Bizde, seçme ve seçilme, Amerika'dan önce bile vardı.

KADINLAR ÇOK SEVİNÇLİYDİ:  Konak Basmane semtinde tarihi bir binanı restore edilerek hayata geçirilen Kadın Müzesi Türkiye'nin önde gelen kadın  siyasetçileri ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinden de tam not aldı. İzmirli kadınlar, “Artık bizim de adımız var" sözleri ile müzenin İzmir için övünç kaynağı olduğunu dile getirdiler

. KADINLARDAN 'KADIN MÜZESİ' YORUMLARI 

Türk siyaset hayatına uzun süre hizmet veren Devlet eski Bakanı İmren Aykut, İzmir'de Kadın Müzesi açılmasını son derece sevinç ve takdirle karşıladığını belirterek, "Böyle bir şey ancak İzmir'de olabilirdi. Bu Türk kadınına bir vefa örneği olmuştur. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

Devlet eski Bakanı Işılay Saygın da projenin örnek bir çalışma olduğunu nitelendirerek, "Çok güzel örnek bir çalışma". İzmir gibi bir medeni şehirde gelen konuklarımızı nereye götüreceğimizi şaşırıyorduk. Turizm için büyük kazanç. Hakan Tartan'ın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz” diye konuştu.  Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Ege Bölge Temsilcisi ve Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir ise müzenin İzmir'de olmasının kenti yükselen değerler arasında olmasına neden olduğuna işaret ederek, "Türkiye ve kadınlar için çok önemli bir güzellik. Dünyada çok az sayıda olan kadınmüzesi var. Bu anlamda İzmir'de açılan Kadın Müzesi ve bu sesin Konak'tan, İzmir'den yükselmesi çok önemli. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu olarak Dr. Hakan Tartan'a kadına dair çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

KA DININ  ADI:  Türkiye'de bir ilk yaşanmış. Kadınların İzmir’de de artık: “Kadının da adı var, sesi var, kendi var, emeği var, kalitesi var, insan olması var, şahsiyeti var.

Kadınların müze yollarında “ Seni seviyoruz Tarkan” pankartları ile yürümeleri de dikkati çekti ve  manalı bulundu.

 

GÜNSELİ BAŞAR'DAN EVVEL VE SONRASI GÜNÜMÜZE KADAR  GELEN İZMİR'Lİ KADINLAR BÖYLELİKLE BİR ARAYA GELEREK KUVVETLERİNİ, TARTAN'IN MÜZE GİRİŞİMİ İLE KUVVETLENDİRDİLER. TARTAN A,  "MÜZELERİN EFENDİSİ " DENİYOR O MEŞHUR "YÜZÜKLERİN EFENDİSİ ' NDE" OLDUĞU GİBİ. ALTTAKİ RESİMLERDE İZMİR'Lİ KADINLARIN BİR KISMI.

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..