Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '11

 
Kategori
Deneme
 

Kadının akıllısı, erkeğin paralısı makbul!

Kadının akıllısı, erkeğin paralısı makbul!
 

Akıllı bir kadın, kıymetini bilen yeterince akıllı bir adam için, dünyaya bedeldir!...


Kadının akıllısı; erkeğin paralısı makbul! 

Bana göre güzel okuyucum; kadının akıllısı, erkeğinse paralısı makbuldur her zaman! Bu düşüncemin nedenlerine gelince: 

- Her başarılı kadının arkasında bir erkek yoktur. Ama tersi her zaman mümkündür! 

- Akıllı kadın, erkeğinin parasını idareli kullanacağından, aile bütçesi adına tasarruf yapar. Bu tasarruflarsa, elektrik, yol, su, ev, araba olarak evin kapısından içeri girer! 

- Akıllı kadın erkeğini gerektiğinde, olanca gücüyle dizginler. Dört nala koşması gerektiğindeyse, öyle bir gaz verir ki er kişisine, adamcağız kanatsız uçacak hale gelir! 

- Akıllı kadın eşini, sevgilisini, flörtünü asla başka adamlarla karşılaştırıp, kompleks çukurlarına, özgüvensizlik denizlerine atmayacağından; can yeleksiz, erkek daima güçlü ve iktidarlı hisseder kendini. 

- Akıllı kadın, çocuklarının önünde ideal baba, sosyal ortamdaysa, ideal eş, ideal aile reisi havası vererek eşine, en zırtapoz adamı bile utandırıp, kendi insanlığından, tıpış tıpış yola getirebilir! 

- Akıllı kadın sevişmek isteyen eşine 

Başım ağrıyor! 

Bugün olmaz canım! 

Halim yok! 

Canım istemiyor! gibi yüzyıllardır kullanılan monoton gerekçeler yerine; 

Tabi ki ben de seni istiyorum canım! Ama bu gün senin kadar coşkulu olamayabilirim! İstersen yarın senin için çok daha yaratıcı olabilirim! diyebilir. 

- Akıllı kadın, erkeğinin anasıyla rekabet etmeye kalkışmadığı gibi, aralarına da girmeye çalışmaz. Çünkü anayla oğul arasına girilemeyeceğini çoktan anlamış, gereğini yapmıştır o. Tıpkı aynı durumu kavrayan akıllı adamın da gereğini yapacağı gibi... 

- Paralı erkekse, kadını yukarıda anlattığım huzurlu ortamı yaratabilsin diye ailesine, olabildiğine özgür bir ortam yaratır kadınına... 

- Ne olursa olsun, hayata ve çoğunlukla da evliliğine ve aile yaşamına da kayıtsız şartsız ekonomik güvence ve yarınlar endişesinden kurtulabilme idealiyle bakan kadın için, paralı erkek bulunmaz hint kumaşıdır! 

- Bazıları şiddetle muhalefet etse de, aile içi huzursuzlukların en temel gerekçesi ekonomik yetersizliktir. Paralı erkek, bu huzursuzluk ihtimallerini de sıfıra indirir. 

- Paralı erkek, daha kendine güvenli, daha rahat, daha kompleksiz, daha dışa dönük olacağından, ( en azından ben öyle umuyorum!) Partneri de, ailesi de huzur içinde olur. 

- Paralı erkek, günlük geçim kaygılarından kurtulup, daha yukarıdan bakabileceği için hayata, parasız bir adamdan çok daha sosyal, çok daha kendiyle barışık, çok daha mutlu olacağından, ( en azından ben öyle sandığımdan!) gerek partnerine, gerekse ailesine çok daha pozitif ve yapıcı bir bakış açısıyla yaklaşır. Bu da ortamı çok daha yaşanılası bir hale getirir. 

Kadının en hası, en bulunmaz olanıysa. beş parasız olanını bile adamının; sıkmadan, yormadan, üzmeden, yukarıda anlattığım hayal için, dört nala koşturabilendir. Ve tabi ki de, o koşu başarısızlıkla sonuçlansa bile, " Üzülme koçum! Sen elinden geleni yaptın. Ne olursa olsun, ben senin yanındayım; yiğidim! " diyebilendir. 

Kadının kişilikli olanı, erkeğin her türlüsünden üstündür. Ve akıllı adamların hepsi de bu gerçeği bilir! 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..