Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '10

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadının gücü

Kadının gücü
 

Hayatın gidişatını belirlemekte kadınlar erkeklere göre daha çok etkendir. Şuanda kadınların ve dünyanın durumuna bakınca bu söz biraz havada kalıyor görünebilir.

Dünyayı erkekler yönetiyor eğer kadınlar yönetseydi çok daha güzel olurdu, denilebilir. Güç şuanda erkeklerin elinde, o yüzden dünyada bu kadar çok savaş ve kötülük var da denilebilir.

Bu sözlere doğru olarak görünmekle beraber ben yine de şu anda da dünyayı ve hayatın gidişatında kadınların daha fazla sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Çünkü kadınlar erkeklerden çok daha güçlüdür. Ellerindeki gücü kullanamıyor olmaları onların güçsüzlüğünden değil sadece farkında olmamalarındandır.

İlk etpata gücün tanımını yapmak gerekiyor. Güç kavramının bir çok tanımı olmakla beraber genel olarak; bir olaya yol açan veya engelleyen etki diye tanımlayabiliriz.

Kadının gücü ne zekasında, ne güzelliğinde, ne de fiziğindedir. Kadının asıl gücü duygularının yoğunluğundadır.

Artık bilimsel olarak da duyguların gücü açıklanmıştır.Bir düşünceye veya isteğe ne kadar duygu katarsak o düşüncenin gerçekleşmesi o oranda hızlı olur. Bir düşüncenin hayata geçmesinde duyguların rolü bu kadar yüksekse, kadınlar da erkeklere oranla daha duygusal ise o halde kadınlar bu güçleri ile istedikleri herşeyi yapabilirler.

Peki kadınlar bu güçlerinin farkında mı?

Ne yazık ki kadında olan bu gücün farkında olan kadınlar değil erkekler. Yüzyıllardır bu güçten koktukları için kadınları kapatıp yoketmeye ve özgüvenlerini sıfırlamaya yönelik davranışlarda bulunmuşlar. Kadınların gücünün etkisiz hale getirmenin bir diğer yolu ise, modernlik adı altında kadınları erkekleştirmeye veya metalaştırmaya yönelik tutumlardır.

Bir taraf kadınları değersizleştirmeye çalışırken diğer taraf güya kadını yüceltmek için kadınlığı, cinsellik ve erkeksi güç alanlarında yoketmeye çalışmaktadır. Kadınlara hakettikleri değeri veriyoruz derken, aslında yapılmaya çalışılan şey kadının en güçlü silahı olan duygularının köreltilmesidir.

Dünyayı duygular yönetir, kadında duygu gücü daha fazla olduğuna göre dünyayı kadınlar yönetir diyebiliriz. Şu andaki dünyanın durumunun kötü gidiyor olmasını kadınların bu gücünün farkında olmamasına ve köreltilmesine bağlayabiliriz.

İnanıyorum ki dünyayı yine kadınlar kurtaracak. Bunun için illa da yönetime gelmeleri, erkeklerle aynı alanda güç savaşı yapmaları gerekmiyor. Sadece kendisinde olan ve kimsenin elinden alamayacağı gücünün farkına varması ve sahip çıkması gerekiyor.

 
Toplam blog
: 117
: 2437
Kayıt tarihi
: 07.02.09
 
 

1970 Tokat doğumluyum. İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar bölümü mez..