Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

Kadının kimliği saçından belli; uygun bir erkek çarşaf giyerek kadın gibi davranabilir, anlayamayız

Kadının kimliği saçından belli; uygun bir erkek çarşaf giyerek kadın gibi davranabilir, anlayamayız
 

Yani sosyal hayatta karışıklık olmaması için kadının kadın gibi görünmesi lazım; türban özellikle de çarşaf bu durumu ortadan kaldırıyor.

Tamam, inanca saygı duyuyoruz ama toplumun düzeni de bozulur yani. Art niyetli çok kişi bu durumdan yararlanır. Canlı bomba örneğin.

Karşımızdakinin bir şekilde kadın olduğunun belli olması lazım; çünkü devletin kadınlarla ilgili farklı çalışması, halkın ve insanların da görüş ve algısı var. Her çarşaflıya kadın dersek başkaları (hatta başka şeyler) bunu kullanır/böyle görünür.

“Yüzüne bakınca kadın olduğu anlaşılır” Yüzünü de göremiyoruz ki, hadi gördük diyelim bazı kadınlarla erkekler arasında özellikle yüz olarak fazla fark olmayabiliyor, hele de uzaktan…

Başta güvenlik açısından böyle giyinmek sakıncalı. Çarşaflı birinin kadın mı erkek mi olduğunu uzaktan ayıramayız. Genel algı çarşaflı biri kadındır. Artı bazen kadının yüzünü de görmemiz gerekebilir. Özellikle başımızda bir IŞİD belası varken.

Valla bilmiyorum, hiçbir art niyeti olmadan sadece dini duygularla davranan kadınlarımızı ayırarak söylüyorum ki böyle giyinmek sorun. Yani türbana ya da çarşafa başka şekilde karşı olanlar beni ilgilendirmez. Hatta davranışlarını insanların özgürlüğüne müdahale sayarak onaylamıyorum. Ama anlattığım bu sakıncası da dikkate alınmalı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..