Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '18

 
Kategori
Eğitim
 

Kadının ve Çocuğun Toplumdaki Yeri

Bugün çocuk istismarı ve kadınlara taciz konusunu ele almak istedim kendi meşrebimce.

Öncelikle çocuk istismarı üzerine son günlerde ülkemizde görüp okuduğumuzda tüyleri diken diken eden haberleri yazmak gerekirse.

 Daha küçücük yaşta savunmasız bebelerin kaçırılıp tecavüz edilip sonrada öldürülmesinin vicdanlarda açtığı yaranın onarılmasının mümkün olmadığını düşünmekteyim

Nasıl sapıkça bir ruh haline sahipler ki bu insanlar küçücük daha henüz konuşmayı beceremeyen sabilerin vahşice hislerle tasarlayıp kaçırıp tecavüz edip daha sonra da öldüren canilerin vicdan muhasebesini nasıl vereceklerini düşünüyorum.

Gerçi vicdan olgusunu bu tarz insanlarda kullanmak yanlış olur onların yüreklerindeki o duygu sanırım başka bir tanımlamada yer bulması gerekir.

Bu insanlara adalet sisteminde öyle cezalar verilmelidir ki bu gibi sapkın teşebbüslerde bulunmayı düşünenlerin caymasını sağlayacak cezalar niteliğinde olmalıdırlar.

Misal hadım edilmeleri hatta ve hatta  organlarının kesilmesi bile müstahak uygulamalar arasında yerini alması gerektiği düşüncesindeyim.

Zira bu insanların adalet sistemindeki suçluların  hakları kapsamındaki tanımın dışında tutulmaları yerinde olacaktır yani herhangi bir hak tanınmamalıdır idam edilmemeleri gerekmektedir çünkü idam onlar için bir kurtuluştur.

Bir diğer konu kadınlara taciz olaylarının günümüzde gitgide artması.

Tabi bu konu ile ilgili en başta toplumun kadına bakış açısı kadına tanınan özgürlük çerçevesinde incelemeler yapılmalı topluma kadının bir birey olduğu ve onların da erkekler kadar aynı şartlara ve haklara sahip olduğu anlatılmalıdır.

Kadına tacizi haklı gösterebilecek herhangi  bir paylaşım yapan şahsın taciz suçunu işleyenle aynı cezaya çarptırılması yerinde olacaktır.

Toplumdaki kadın açık saçık giyinirse tacizi haketmiştir anlayışının algısının çürütülmesi en başta erkeklerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir.

Bilinç yüklenecek konuların başında kadının özgürlüğü veya kişi hürriyeti ve özgürlüğü anlatılmalı

evet bilinç yüklenecek diyorum çünkü bize toplumca bilinç yüklenmesi gerekmektedir belki ilerleyen yıllarda teknoloji ile bu mümkün olabilir :) 

Şahsın isteği doğrultusunda topluma rahatsızlık vermediği taktirde istediği insanla birlikte olma istediği cinsel tercihini yaşaya bilme hakkına sahip olduğunu kabul etmeli ve  toplumun kabullenmesi için gerekirse eğitilmelidir.

Bu sebeple düşünce normları bakımından Avrupa standartlarını yakalamış toplum bilincine sahip olma temennisi ile

Saygılarımla…

 
Toplam blog
: 8
: 62
Kayıt tarihi
: 10.10.18
 
 

05.02. Şanlıurfa nın İlçesi Ceylanpınarda dünyaya gözlerini açmış lise ve yüksekokulu Şanlıurfa m..